El Centre LGTBI de Barcelona atén unes 50 peticions en les primeres setmanes de funcionament

Diverses entitats ja s'han instal·lat al centre, inaugurat a mitjans de gener al barri de Sant Antoni


Més de 50 persones ja han estat ateses pel Servei d’Acollida en les primeres setmanes d’activitat del Centre LGTBI de Barcelona. A banda dels centenars de persones que han passat a diari pel Servei d’Informació i Dinamització per conèixer les instal·lacions i el funcionament general de l’equipament, el Servei d’Acollida ha atès mig centenar de casos, de manera individual i familiar.

Les consultes presentades han estat diverses. Les més habituals tenen relació amb casos d’assetjament en l’àmbit laboral, dificultats per trobar feina, els passos a seguir per iniciar un procés de trànsit i les tècniques de reproducció assistida disponibles. També destaca el suport donat a diverses famílies que s’han apropat al centre per conèixer eines i recursos per acompanyar als seus fills i filles LGTBI.

A la vegada, s’ha atès a persones joves que han plantejat diverses situacions de conflicte en l’àmbit familiar per raó de la seva orientació sexual o identitat de gènere. El centre també ha donat resposta a diferents casos d’urgència.

En concret, quatre situacions d’LGTBI-fòbia que han estat treballades conjuntament amb l’Oficina per la No Discriminació de l’Ajuntament i l’Observatori contra l’Homofòbia, i dues peticions d’asil polític que han estat canalitzades cap al Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) o a ACATHI, entitat especialitzada en l’atenció de persones migrades LGTBI.

A més, diverses entitats ja han completat el seu trasllat al centre. Es tracta de l’Associació de Famílies LGTBI (FLG); l’Associació de Pares i Mares de Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals (AMPGIL); el Casal Lambda; Gais Positius i l’Observatori contra l’Homofòbia, que comparteixen des de principis de març un espai comú, ubicat a la segona planta de l’equipament.

Això els permetrà generar noves sinèrgies. El Centre LGTBI serà l’espai per a la gestió de les entitats. Bona part de les activitats d’aquestes organitzacions es programaran, d’ara endavant, a les instal·lacions del Centre LGTBI.

També s’hi han traslladat els serveis d’atenció especialitzada que ofereixen les entitats com atenció psicològica i sociosanitària o assessorament legal. Totes aquestes prestacions són recursos que complementaran els serveis d’acollida i primera atenció del centre, que podrà fer derivacions a les entitats o a l’administració dels casos que requereixin d’un acompanyament de llarga durada.

A banda de la programació de les entitats residents, el Centre LGTBI també ha començat a acollir activitats d’altres associacions i grups. El Centre LGTBI és un servei de l’Ajuntament de Barcelona gestionat per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya mitjançant un conveni de gestió cívica.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article