Els estudiants, cridats a una vaga general europea contra el canvi climàtic

El Sindicat d'Estudiants dona suport a la mobilització que preveu manifestacions a Barcelona, Tarragona i altres ciutats de l'Estat


Les mobilitzacions contra el canvi climàtic que han protagonitzat els estudiants a diversos països europeus arriben aquest divendres a Barcelona i Tarragona, on el Sindicat d'Estudiants ha convocat una manifestació, a les 12 del migdia, a la mateixa hora que a moltes ciutats de l'Estat.

El moviment reclama nacionalitzar els productes d'energia i combustible, una xarxa de transport públic, gratuït i ecològic, la nacionalització de les indústries automobilístiques, aeronàutiques i navals, de la indústria ramadera. També demana que les empreses públiques de reciclatge estiguin sota el control de treballadors i aposta per una producció sostenible.

Un moviment per a la “supervivència”

Des del Sindicat d'Estudiants manifesten que la mobilització per “la supervivència” del planeta no està separada de la resta de reivindicacions socials i educatives. Per això, defensen aixecar “un gran moviment internacional” que uneixi treballadors, joves i tots els sectors oprimits per aconseguir el canvi real en la societat.

Al capdavall, l'objectiu d'acabar amb el control “asfixiant” que exerceixen sobre la producció mundial les grans multinacionals i apostar per una planificació de l'economia de manera ''racional i respectuosa amb el medi ambient''.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article