‘Món local refugi’ destina més de dos milions d'euros a impulsar programes per a persones refugiades

La campanya engega 39 projectes d'intervenció humanitària en els darrers quatre anys


La campanya ‘Món local refugi’, impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), ha destinat més de dos milions d'euros a impulsar programes d'ajuda a persones refugiades. Entre l'any 2015 i 2019, la iniciativa, que rep l'aportació d'ajuntaments, associacions, consells comarcals, escolars, partits polítics i particulars, ha engegat 39 projectes d'intervenció humanitària.

En un acte que s'ha celebrat aquest dijous en el qual s'ha reflexionat sobre l'acollida de refugiats a Europa i els assoliments del FCCD, la seva presidenta, Meritxell Budó, ha assegurat que s'han complert els compromisos fets en la campanya “més important de les que ha realitzat l'ens en els seus 33 anys d'existència”.

Els recursos recollits en la campanya s'han destinat a 39 projectes d'acció humanitària, dels quals 27 s'han fet a països d'origen i de primera acollida. D'aquests, 13 s'han fet al Líban, 4 a Síria, Iraq i Jordània i 2 al Marroc.

D'altra banda, 15 projectes s'han fet dins d'Europa, a les rutes de la Mediterrània oriental, central i a la frontera sud. Aquests s'han fet a països receptors de persones refugiades com Sèrbia, Grècia, Itàlia, Macedònia, Malta, Croàcia i Creta.

Pel que fa a Catalunya, s'han aprovat 18 projectes d'educació per la justícia global. Entre les accions destaca la implicació de més de 300 ajuntaments i ens supramunicipals que, des del 2015, han aprovat sis mocions i pronunciaments del món local relacionades amb el suport i la protecció de les persones refugiades.

Pel que fa a les aportacions a la iniciativa, el 65,9% les han fet els ajuntaments, mentre que el 26,8% les han fet organismes supramunicipals i el 3% el teixit associatiu, campanyes ciutadanes i donatius de particulars. Finalment, el 2,5% del finançament ha vingut d'altres fons de cooperació, el 1,3% dels consells comarcals i un 0,3% de col·lectius com escoles, partits i agrupacions polítiques.

La campanya ‘Món local refugi’ continua activa, després que durant l'acte s'hagi denunciat que la crisi humanitària que es va iniciar l'any 2015 encara continua. Durant la jornada s'han fet sessions de treball i quatre taules rodones. La primera ha estat centrada en la gestió de l'acollida a Catalunya i la segona en les rutes de fugida, mentre que la tercera ha abordat la fugida dels països d'acollida i la darrera la necessitat de sensibilitzar i educar per donar resposta a les persones refugiades.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article