La Fundació Grupo SIFU impulsa una àrea d’integració de persones amb discapacitat al mercat laboral ordinari

L’objectiu és que serveixi de pont entre treballadors amb diversitat funcional i empreses externes


Una de les principals finalitats dels Centres Especials de Treball és ser un mitjà d’integració de persones amb discapacitat en el règim de treball ordinari. Ara bé, no sempre és així. Davant d’aquest repte, la Fundació Grupo SIFU ha impulsat SIFU Jobs, una àrea específica d’integració de persones amb discapacitat al mercat de treball ordinari, destinada a fer de pont entre treballadors amb diversitat funcional i empreses.

Segons la Fundació, l’objectiu del programa és garantir l’acompanyament a la inserció laboral a través de la mediació de l’entitat amb les empreses ordinàries i de forma complementària al Centre Especial de Treball que ja té el Grupo SIFU. “Hem detectat la necessitat de potenciar aquesta àrea per dissenyar i estandarditzar processos i accions que ens permetin ser eficaços a l’hora d’aconseguir els objectius d’integracióˮ, ha explicat la responsable de l’Àrea d’Inclusió Sociolaboral, Marta Giménez.

El programa es dirigeix a treballadors amb discapacitat de qualsevol tipus superior al 33%, siguin treballadors o no del Grupo SIFU, i a empreses i entitats col·laboradores que vulguin integrar a la seva plantilla treballadors amb diversitat funcional. Els requisits per participar-hi són que siguin treballadors “amb un alt grau de compromís i afany de superacióˮ, amb “motivació i ganes de treballarˮ, amb “diferents perfils professionals i trajectòries laboralsˮ, que tinguin un “nivell d’autonomia mitjà-altˮ i “habilitat d’aprenentatgeˮ.

La Fundació explica que una vegada seleccionats l’àrea acompanya els treballadors durant els primers mesos. “Incorporar canvis en entorns empresarials a vegades genera certes inquietuds i suspicàcies. Treballem amb convicció i hem aconseguit convèncer empreses i donar la confiança i les garanties necessàries perquè assumeixin el repte d’incorporar un equip professional divers i inclusiu”, ha subratllat Giménez.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article