L'Anoia protesta contra la manca de pediatres en una marxa pel centre d'Igualada

Denuncien deficiències en l'atenció perquè “només hi ha set metges per a 21.000 nens”


Una manifestació ha recorregut aquest dissabte el centre d'Igualada per reclamar més pediatres a la comarca de l'Anoia. Pares i mares expliquen que només hi ha set pediatres als centres d'atenció primària de la comarca per atendre un total de 21.000 nens.

La situació, asseguren, genera greus deficiències en l'atenció als infants, com diagnòstics erronis perquè els acaben atenent altres professionals o llargues esperes. Al crit de “menys excuses, més pediatres”, un centenar de famílies han dut la seva queixa fins l'Ajuntament d'Igualada per la manca de suport del consistori a la seva causa. Els manifestants també han reclamat a la consellera de Salut, l'igualadina Alba Vergés, que “com a mare prengui l'assumpte com a primordial, urgent i amb extrema sensibilitat”.

La manifestació d'aquest dissabte sorgeix d'una iniciativa espontània a les xarxes socials d'un grup de quatre mares desesperades per l'atenció a diferents serveis de pediatria de la comarca. Ara el moviment guanya en visibilitat pública i en paral·lel ha recollit ja més de 4.000 signatures que volen fer arribar al Parlament de Catalunya per ser escoltats.

La situació que viuen els pares de l'Anoia, asseguren, és “precària, deficient i pèssima” per la manca de professionals a la comarca. Tot i que la ràtio estableix un pediatra cada 1.200 nens, a la comarca afirmen que hi ha només set pediatres per a un 21.000 nens. En faltarien, segons els seus càlculs, pràcticament el doble.

“Necessitem una solució viable, estable, eficient, professional i competent”, recita el manifest que han elaborat els pares i mares afectats. La portaveu del grup, Gemma Ceron, assegura que part de la solució passa també per la millora de les condicions laborals dels professionals sanitaris “perquè vulguin treballar al servei públic de la comarca”.

Al crit de proclames com “amb els nostres fills no es juga” o “salut pública i de qualitat”, prop d'un centenar de famílies ha recorregut el centre de la capital de comarca per mostrar el seu enuig. En el cas d'Igualada, els pares expliquen que hi ha només tres pediatres per atendre uns 6.000 nens.

Aquesta proporció, detalla Ceron, provoca que es facin llargues cues als ambulatoris o a l'hospital, on molts pares s'acaben adreçant per la complexitat que els suposa ser atesos a la primària. També denuncien errors de diagnòstic pel fet que “moltes vegades” són altres professionals que no són experts en pediatria els que atenen els infants.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article