L'Observatori contra l'Homofòbia presentarà una radiografia mensual davant l'augment d'incidències registrades

El casos atesos en el primer trimestre de 2019 per l'ens s'han doblat respecte el 2018 i ja s’acumulen 35 incidències


L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) presentarà una radiografia mensual sobre l'estat de l'LGTBIfòbia a Catalunya. Argumenten la necessitat pel que fet que “les incidències registrades en el primer trimestre de 2019 s'han doblat respecte el 2018 i ja s’acumulen 35 incidències”.

El coordinador tècnic de l'OCH, Cristian Carrer, ha traslladat la seva preocupació “davant la situació de vulnerabilitat del col·lectiu” i ha denunciat que “el mes de març, l'Observatori registra una incidència al dia pràcticament”.

En una roda de premsa al Centre LGTBI de Barcelona, Carrer ha detallat que per a abordar les violències LGTBI-fòbiques, l'OCH s'ha reunit amb el Conseller del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i amb el secretari de Migració, Igualtat i Ciutadania, Oriol Amorós, per “crear una taula de treball que estableixi els recursos i mecanismes necessaris per a facilitar les denúncies i acabar d'implementar la Llei LGTBI catalana amb un potent règim sancionador que acabi amb el sentiment d'impunitat dels agressors d'una vegada per totes”.

També ha informat que en la taula de treball estaran presents diferents agents com la Conselleria, la Plataforma LGTBI-Cat, el Consell Nacional LGTBI, l'Oficina per la no discriminació de l'Ajuntament de Barcelona i l'Observatori. Sobre el trasllat de l'OCH al Centre LGTBI, el responsable ha assegurat que “es tracta d'un salt exponencial que servirà per a millorar la qualitat de tots els serveis que l'Observatori ofereix i són: atenció i assessorament legal i jurídic, acompanyament psicosocial, formació i estudis, i comunicació”.

Les ‘festes amables’ es consoliden

Per part seva, la responsable de l'àrea de formació i estudis de l'entitat, Francisca Cifuentes, ha informat que la campanya festes amables de l'Observatori s'ha consolidat i ampliarà la seva cobertura en 2019 a més sales i festivals, entre els quals es troben Brunch In the Park, Brunch In the City i la sala Razzmatazz.

També, ha informat que “les festes amables consisteixen en estands de sensibilització per a erradicar la violència masclista i l'LGTBIfòbia en espais d'oci nocturns o diürns, així com l'atenció a persones que volen denunciar situacions d'assetjament, discriminació o abús dins de les festes”.

Finalment, ha informat que “en 2018 l'Observatori va estar presents en quatre festivals i 21 festes, registrant 543 esdeveniments que es van traduir en 41 agraïments per part dels assistents, 482 sensibilitzacions i 20 intervencions en festes en les quals es va assistir principalment a dones que van denunciar una situació d'assetjament per homes”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article