Un micromecenatge vol impulsar una app que ensenya a llegir infants amb Síndrome de Down i autisme

L'Associació Jo també llegeixo necessita 17.000 euros per desenvolupar el projecte


‘Jo també llegeixo’ és una aplicació per ensenyar a llegir a nens a partir dels quatre anys, que poden tenir dificultats, com els de síndrome de Down o el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). L’app, que ja està creada, necessita 17.000 euros perquè sigui possible completar les seves prestacions. L'Associació Jo també llegeixo, coincidint amb el Dia Mundial de la síndrome de Down, el 21 de de març, ha creat un canal a Verkami per impulsar per primera vegada una campanya de crowdfunding per finançar una iniciativa emprenedora.

La impulsora d’aquesta app, Gemma Fàbregas, màster en Aplicacions Multimèdia per la UOC, convida a col·laborar encara que no es sigui potencial usuari “per ajudar aquelles persones que sí que la necessiten”. “Participant en el micromecenatge de l'app aconseguirem impulsar una aplicació òptima d’aprenentatge de lectura per a nens amb síndrome de Down i amb d’altres dificultats. Entre tots ho farem possible ", apunta Fàbregas.

Actualment, segons Down Espanya, hi ha 35.000 persones a l’Estat amb Síndrome de Down. Segons la Confederació d’Autisme d’Espanya, no es coneix la xifra exacta de persones amb Autisme, però apunten que a Europa hi ha aproximadament un cas per cada 100 naixements.

Fins al 31 d’abril és possible realitzar petites aportacions econòmiques per completar l’objectiu de la campanya. Des de Jo també llegeixo s’ofereixen un seguit de recompenses a canvi d'aportacions econòmiques, que van des de la possibilitat de descarregar l’app, o donar-la a un nen que la necessiti, i un paquet extra de vocabulari, a una làmina de l’artista Vanessa Linares o el reconeixement amb un logo del suport econòmic al web de la iniciativa.

Aprendre a llegir d’una manera divertida

L’aplicació crea un entorn educatiu lúdic a partir de la combinació d’imatge, text i àudio per a afavorir el desenvolupament del llenguatge dels més petits mitjançant la memòria visual. Es basa en el mètode de lectura global, una metodologia ja validada per experts en educació especial i que potencia al màxim les capacitats d’aprenentatge. Aquest projecte vol ajudar les mares i els pares a proporcionar als seus fills una educació especial.

Jo també llegeixo es pot configurar en dos idiomes, català o espanyol, i disposa de la personalització d’imatges i paraules, de manera que el nen o la nena les pugui relacionar amb el seu entorn més pròxim. A més, al llarg del procés apareix un personatge animat que motiva a fer les activitats i les premia amb recompenses.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article