La FaPaC llença un vídeo viral per denunciar que Educació no prioritza l'escola pública

La federació de famílies d'alumnat ha fet creure que el vídeo era del Departament, coincidint amb el període de preinscripció


Aquest dimarts al matí les xarxes bullien. Un vídeo que defensava el valor de l’escola pública, signat pel Departament d’Educació, ha començat a difondre’s entre perfils de reconeguts activistes i s’ha fet viral. L’espot, però, no l’havia fet Educació, sinó la Federació de Mares i Pares d’Alumnat de Catalunya (FaPaC), que ha denunciat així com la conselleria no prioritza l’escola pública com hauria.

“És un toc d’atenció”, ha assenyalat la federació després d’un matí de confusió, en què el Departament negava l’autoria del vídeo, que s’ha difós en ple període de preinscripció escolar. “S’entén que hauria de ser responsabilitat del Departament reconèixer els seus valors i la seva importància per al conjunt de la societat”, rebla la federació en el comunicat, on també es disculpa si alguna persona “s’ha pogut sentir ofesa” per l’engany.

 

L’espot, expliquen, l’ha creat la productora Metromuster i busca que la conselleria “assumeixi que l’escola pública catalana és l’única que pot garantir el dret fonament a l’educació de qualsevol infant”. Ha comptat amb la col·laboració de diversos membres de la comunitat educativa i d’escoles com la Saavedra de Tarragona, l’Alba de Lleida o la Pompeu Fabra de Reus.

A més, l’entitat també vol recordar que l’escola pública transmet uns valors que cal promoure, com ara la funció pública, l’esperit crític, l’educació en la diversitat o el foment de la participació dels més petits. “Aquesta campanya l’hauria d’haver fet el Departament, com passa en altres autonomies, i no la FaPaC”, ha denunciat l’entitat.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article