L'associació d'addiccions socials denuncia “manca de control” en l'oferta del Rasca de l'ONCE

El president de l'entitat lamenta que es vengui en oficines de correus, gasolineres, fleques i supermercats sense control d'edat

El president de l'Associació Centre Català d'Addiccions Socials (AGENCAS), Francesc Perendreu, ha denunciat la “manca de control” en la venda del 'Rasca de l'ONCE' després d'un acord de comercialització amb les oficines de Correus que “permet l'accés al joc sense comprovar l'edat del jugador”.

Perendreu indica que el joc, que apunta que també es pot trobar en gasolineres, fleques i supermercats, “sembla innocent però és dels més addictius”. Exigeix a les autoritats “que recapacitin sobre aquesta oferta” que considera que només s'hauria de vendre en llocs on es pugui garantir un control del seu ús.

Els ‘Rasca’ s'anuncien dient que es pot guanyar fins a un milió d'euros amb una inversió d'entre 1 a 5 euros i un temps d'entre 5 i 10 segons. “Els jocs de resposta ràpida tenen una capacitat addictiva molt alta”, indica Perendreu, i per això reclama controlar que menors i persones amb problemes d'addicció no hi accedeixin.

Perendreu exposa que “el joc està regulat al nostre país, la societat ja disposa de suficients opcions de joc, no és necessari convertir a una fleca o un supermercat en un proveïdor de joc”, indica l'entitat en un comunicat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article