La PAH denuncia la “insostenible” situació de les famílies que ocupen un bloc al carrer Aragó de Barcelona

La plataforma critica la decisió d'un fons inversor de portar-les a judici sense negociar un lloguer social


La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha denunciat aquest dimecres la “insostenible” i “ingovernable” situació que pateixen les famílies que ocupen un bloc al número 477 del carrer Aragó. Des de la plataforma han criticat la decisió del fons d'inversió Norvet de portar-les a judici sense voler negociar un acord amb l’Ajuntament de Barcelona que pugui garantir un habitatge social per aquestes persones, que van ocupar l'edifici al juliol del 2017. Les famílies s’han presentat aquest dimecres a les oficines de Norvet, a la Casa de les Punxes, per intentar negociar un lloguer social i la cancel·lació del judici. Se’ls ha negat l’entrada i no han pogut accedir-hi.

La portaveu de la PAH de Barcelona, Lucia Delgado, ha recordat que el bloc de pisos es va ocupar al Juliol del 2017 perquè les famílies “no tenien alternativa habitacional”, ja que havien patit un desnonament o no podien accedir a les taules d’emergència. Delgado ha comentat que en aquell moment es va donar a conèixer la situació i que fins ara s’ha intentat negociar un lloguer social per les famílies que hi viuen.

Així mateix, ha afegit que les famílies volen pagar un lloguer social per així poder començar de nou i sortir de la situació de “vulneració de drets” que estan patint. Des de la PAH demanen que Norvet cedeixi l’edifici a l’Ajuntament per així poder convertir-lo en habitatge social.

Josep Babot, de l’equip jurídic de la PAH Barcelona, ha assegurat que Norvet ha utilitzat males pràctiques des que va arribar a Barcelona. Segons la plataforma, el fons inversor utilitza l’assetjament per fer fora als veïns, i esperen que se’ls sancioni per aquestes “il·legalitats”.

També ha afegit que Norvet mai ha volgut parlar directament amb els veïns afectats i que sempre ha tingut una actitud de “menyspreu i de mitges veritats”. Ha apuntat que sempre els diuen que “s’arribarà a un acord”, però “només volen dilatar la situació per arribar a la data del judici i sortir-se amb la seva”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article