Els Mossos desnonen una família de Manresa que espera un pis d'emergència des de fa més de sis mesos

L'Ajuntament ofereix allotjament temporal a la família i assegura que fa gestions perquè l'Agència Catalana de l'Habitatge posi un pis


L'Ajuntament de Manresa ha ofert allotjament temporal a la família que ha estat desnonada pels Mossos d’Esquadra aquest dilluns al carrer Lluís Argemí de Martí de la ciutat. Paral·lelament està treballant perquè l'Agència Catalana de l'Habitatge posi un pis a disposició de la família amb la màxima celeritat. Es tracta d'una família de quatre persones, totes major d'edat, que per dificultats econòmiques havia deixat de pagar el lloguer.

Segons ha explicat el consistori a través d'un comunicat, la propietària, una particular, va deixar de percebre el lloguer l'abril de 2017. El cas va arribar als jutjats, que va dictar la sentència de desnonament el desembre d'aquell mateix any. Des que va dictar sentència, diu l'Ajuntament en el comunicat, ha emès diversos informes de vulnerabilitat per aturar-lo, i alhora va presentar el cas a la Mesa d'Emergència de l'Agència Catalana d'Habitatge.

El mes de setembre passat, l'Agència va comunicar a la família que tenia dret a un pis de la Mesa, però més de mig any despŕes encara no ha posat un pis a la seva disposició. L'Ajuntament assegura que, durant tot el procés, Serveis Socials ha fet i continua fent seguiment d'aquesta família.

La PAHC Bages es pronuncia

La PAHC Bages, per la seva banda, ha denunciat el desnonament a través de les xarxes socials. Segons critica la plataforma, el desallotjament s’ha produït per la “força bruta” i per aquesta raó demanen explicacions al conseller d’Interior, Miquel Buch. També n’exigeixen la seva dimissió.

La PAHC s’ha dirigit a l’Ajuntament de Manresa per demanar una solució per la família a partir d’ara “a qui han condemnat a quedar-se al carrer sense sostre”.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article