Un mestre de ciències a Kènia es proclama el millor ‘profe’ del món

Peter Tabichi ha rebut el Global Teacher Prize i ha estat escollit entre més de 10.000 participants


Es diu Peter Tabichi i és el millor ‘profe’ del món aquest 2019, segons el Global Teacher Prize, que l’ha escollit entre 10.000 altres professors. Tabichi és un humil professor de ciències d’un poble remot de Kènia, de l’orde dels franciscans, que dona gairebé tot el que guanya a les persones pobres i als seus estudiants. Aquest diumenge es va endur un milió de dòlars amb el guardó de la Fundació Varkey, amb seu a Dubai.

Peter Tabichi imparteix classes des de fa 12 anys al poble de Pwani, al comtat de Nakuru, al centre del país, on prop del 20% dels infants són orfes, on hi ha un gran nombre d’embarassos entre les adolescents i on la fam és el mal més freqüent. Les classes on Tabichi ensenya matemàtiques i física a infants d’entre 11 i 16 anys estan mal equipades i només tenen un petit ordinador amb un accés limitat a internet.

El millor professor del món ha volgut dedicar el premi al seu pare, que també va ser professor de primària i que va quedar vidu quan el Tabichi tenia només 11 anys. Tabichi va engegar fa anys el club de ciència de la seva escola i va presentar els seus alumnes a la Fira de Ciència i Enginyeria del país el 2018 amb un aparell que han inventat perquè les persones cegues puguin mesurar objectes. Aquest projecte ha situat la seva escola entre una de les millors de la xarxa pública del país.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article