Casa Àfrica fa una crida als veïns per evitar un altre desnonament imminent

L'espai cultural s'està a l'antic centre ‘okupat’ La Teixidora, al barri del Poblenou de Barcelona, i reclama mesures per regular la migració


Casa Àfrica fa una crida als veïns per evitar un altre desnonament imminent. La plataforma que li dona suport avisa en un comunicat que l’espai cultural “s’enfronta a una nova amenaça de desallotjament” el proper 2 d’abril i, per això, demana a “col·lectius i activistes solidaris del barri” que els ajudin a aturar-lo amb un esmorzar davant de l’edifici i amb una concentració el 5 d’abril pels carrers del Poblenou de Barcelona, on es troba ubicat l’espai.

Des de l’octubre del 2018, quan, segons els membres de l’entitat, “desenes de persones en busca de refugi se’ls va negar una acollida a Barcelona”, Casa Àfrica s’està al centre okupa La Teixidora, que va cedir el seu espai i que va, fins i tot, rebatejar el seu nom.

La plataforma de suport de Casa Àfrica explica que fa només tres mesos ja van aconseguir aturar un altre avís de desnonament i, ara, creuen que poden tornar a evitar una acció que consideren que és “racisme i violència institucional”.

Acusen l’Estat, però també el Govern i l’Ajuntament, de posar traves a les persones migrades. En concret, alerten que hi ha persones que esperen de fa mesos un alberg, que se’ls posa dificultats per accedir als serveis de salut o a l’educació pública o que se’ls endarrereix l’empadronament.

Per a les persones que donen suport a Casa Àfrica, l’espai “és una alternativa habitacional, però també un lloc d’encontre cultural i polític”. “Per què existeixen passapots de primera i de segona categoria?”, es pregunten en el manifest, que reclama que l’Ajuntament de Barcelona reguli la migració, aturi les “detencions racionals” dels manters i que faciliti, en definitiva, l’acollida.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article