La comunitat educativa de Badalona es revolta per la manca de planificació escolar a la ciutat

Ajuntament i Generalitat es comprometen a desbloquejar la construcció de centres pendents, però sense concretar quan


La comunitat de Badalona diu “prou” al desgavell en la planificació escolar a la ciutat i aquest dimarts ha sortit massivament al carrer per reclamar inversions en el manteniment de centres i la construcció d'escoles i instituts compromesos des de fa anys. El mateix conseller Josep Bargalló reconeixia dilluns l'existència d'una planificació “irregular” per “herències” del passat.

En aquest sentit, representants de la Generalitat i l'Ajuntament es van reunir també dilluns per analitzar la situació i s'han compromès a redreçar-la amb el desencallament de la construcció de quatre centres. Tot i això no s'ha concretat cap data. La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (FAMPAS) de Badalona lamenta que tot segueixi igual que fa més d'una dècada: “Fa anys que ens diuen que estan treballant i no tenim res tancat i res tirà endavant”.

El compromís de les administracions passa per poder desbloquejar projectes com els dels nous edifici de l'institut Ventura Gasol, el més antic de la ciutat i en espera d'un nou espai des de fa més d'una dècada; l'institut La Riera, obert fa dos anys en barracons; l'escola Ventós Mir, que fa tretze anys que espera un nou edifici, i l'escola Badalona Port, on es podria replantejar la conversió a institut-escola després de nou anys d'espera per a un nou equipament.

Tot i això, de la trobada, en la que també van participar els centres i la FAMPAS, no en va sortir cap concreció de quan podrien tirar endavant cadascun dels centres. “La manca de planificació ens ha portat aquí després de molts anys. Estem molt farts i si no ens cuiden ens tornaran a trobar al carrer”, ha assegurat la presidenta de la FAMPAS, Mireia López. Aquest dimarts, centenars de famílies han dut la seva queixa davant l'Ajuntament, coincidint amb la celebració del ple municipal on s'ha debatut una moció per defensar l'escola pública.

Dilluns el mateix conseller d'Educació, Josep Bargalló, analitzava la situació i l'atribuïa a una suma de factors, com una planificació “irregular” els darrers anys, el creixement demogràfic i urbanístic, la manca de solars per fer-hi nous centres i un mal manteniment dels existents. A més, apuntava també a una situació política “convulsa” a l'Ajuntament amb “canvis d'equips de govern que ha frenat algunes decisions”. Tot i això admetia la necessitat d'intervencions “urgents” i es mostrava comprensiu amb el “neguit” de la comunitat educativa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article