El ple de Barcelona aprova la creació del dentista municipal

El servei vol arribar al 12% de la població i l'oposició critica que tindrà una escassa influència per abaixar preus


El ple de Barcelona ha aprovat aquest divendres la creació del dentista municipal, un servei que pretén arribar al 12% de la població de la ciutat i que ara haurà de desenvolupar el pròxim govern municipal. La iniciativa ha tirat endavant amb els vots a favor de BComú, ERC, CUP i els regidors no adscrits Gerard Ardanuy i Joan Josep Puigcorbé i els vots en contra del grup municipal Demòcrata, Ciutadans i PPC.

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha dit que és una proposició que “obre un camí”, malgrat que ha defensat que el servei hauria d'estar inclòs al servei públic de salut. Des de l'oposició han criticat que tindrà una escassa incidència a l'hora de contribuir a abaixar el preu dels serveis odontològics a la ciutat.

Ortiz ha dit que la iniciativa “reconeix una de les grans mancances del sistema públic de salut” i ha defensat que la salut odontològica no pot ser una “salut de segona”. “Volem obrir un camí perquè volem que hi hagi dentista per a tothom a preus assequibles”, ha dit la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, que ha defensant que és una mesura “de caire no assistencialista”.

La regidora del grup municipal Demòcrata Irma Rognoni ha assegurat que “no té sentit crear una empresa pública per crear una cosa que ja s'està fent” i ha apostat per ampliar la cartera de serveis del sistema públic i crear un sistema de tarificació per al 12% dels ciutadans que no poden accedir al dentista.

La regidora de Ciutadans Maria Magdalena Barceló ha assegurat que és una mesura “populista i electoralista que vol tapar el fracàs de la gestió social” del govern municipal. Barceló ha dit que la iniciativa és un “engany” perquè s'hauran d'aplicar els preus que marca la llei.

Al seu torn, la regidora d'ERC Montse Benedí ha apuntat que “l'oferta és insuficient per pressionar a la baixa els preus del mercat” i ha acusat el govern municipal de fer “política de titulars”.

El president del grup municipal del PSC, Jaume Collboni, ha dit que “sempre” estarà a favor d'ampliar drets socials i ha apostat perquè el dentista municipal sigui un “servei transitori” amb l'objectiu que el sistema públic de salut inclogui aquest servei.

El regidor del PPC Xavier Mulleras ha dit que amb el dentista municipal no es podrà “influir” en els preus del mercat i que “l'oferta no aporta absolutament res”. “Què volen aconseguir amb quatre dentistes per a tota Barcelona?”, ha preguntat.

La regidora de la CUP Maria Rovira també ha apuntat que l'oferta és “insuficient” i que “cal treballar perquè sigui més extensa”. “Per alguna cosa calia començar”, ha indicat. Finalment, el regidor no adscrit Gerard Ardanuy ha assenyalat que és una “oferta petita”, mentre que el regidor no adscrit Joan Josep Puigcorbé ha destacat que és un “camí molt interessant a encetar”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article