Dincat es concentra a plaça de Catalunya per reclamar els drets de les persones amb discapacitat

Els participants a la manifestació celebren la capacitat de poder votar a les properes eleccions


L'associació Dincat s'ha concentrat a plaça de Catalunya aquest dissabte, 30 de març, al matí, en un acte reivindicatiu que té com a principals objectius reclamar els drets de les persones amb discapacitats. Aquest acte ha estat acompanyat d'un manifest que s'ha dividit en tres parts en defensa de la igualtat en capacitats, veu i vot i oportunitats. En aquest sentit, han destacat que en les properes eleccions ja podran votar, però han advertit que queda molta més feina per fer.

Així mateix, el President de la Generalitat, Quim Torra, ha intervingut en la celebració i ha mostrat el seu suport a totes aquelles persones que volen exercir els seus drets i tenir una vida digne, amb les mateixes oportunitats per a tots. Així ho ha fet assegurant que la Generalitat està treballant per ser "el país capdavanter en la igualtat".

La plaça de Catalunya s'ha vestit de verd sota les pancartes i els llaços que expressaven la lluita per una societat més igualitària i inclusiva. L'acte ha estat convocat per l'Associació DINCAT que agrupa més de 300 entitats sense ànim de lucre que defensen els drets i donen serveis a més de 30.000 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies a Catalunya.

La celebració ha començat amb la intervenció del President, que ha estat acompanyat del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i la presidenta de la Junta directiva de l'entitat, Rosa Maria Cadena. En aquest sentit, Torra ha volgut expressar el seu compromís amb una societat amb els mateixos drets i oportunitats. "Ho necessitem per respectar-nos a nosaltres mateixos i per fer que aquest país sigui el país de les igualtats i oportunitats per a tots", ha dit.

Així mateix, durant l'acte s'ha llegit un manifest que s'ha dividit en tres parts per tal d'analitzar cada punt de millora. Durant la lectura, s'han expressat una sèrie de propostes que persegueixen una societat plural i diversa que acabi amb les etiquetes i prejudicis existents.

Per això, s'han demanat polítiques de visualització i conscienciació de la diversitat i s'han reivindicat serveis adequats per totes les persones. Segons Glòria Mas Amat, voluntària de la Creu Roja, "els serveis s'han d'adaptar a les persones i no les persones als serveis". En aquest sentit, Bernat Soler, cap d'esports de TV3, ha explicat que "és necessari un finançament adequat per aconseguir serveis públics de qualitat".

Pel que fa a l'educació, s'han presentat una sèrie de propostes que tenen a veure amb la millora en informació a les famílies sobre els drets educatius dels seus fills, l'accés efectiu a l'escola ordinària per part de les persones amb discapacitat i la incorporació de projectes educatius a programes destinats a visibilitzar les capacitats de les persones amb discapacitat, entre d'altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

greg matto catalan
1.

oferim un 2% de préstec real per fer negocis, comprar casa, cotxe i pagar factures mèdiques, contacteu amb [email protected]

  • 0
  • 0

Comenta aquest article