Georgina Oliva: “El sistema de protecció dels infants no és que estigui saturat, està esgotat”

La secretària d'Infància, Adolescència i Joventut explica que s'està estudiant una coordinació més estreta entre els departaments del Govern


La secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, ha indicat que el sistema de protecció dels infants “no és que estigui saturat, està esgotat”, i que les estructures per atendre les necessitats d'infants i famílies “estan caducades”. Durant una conferència al Fòrum Social Pere Tarrés ha dit que cal “reorganitzar” les polítiques “per posar al centre l’infant i la seva corona més immediata de cura, la seva família”.

Oliva aposta per la innovació i una millor organització. Ha indicat que cal fer-se “preguntes incòmodes” en un moment en què “el nou pla estratègic de serveis socials està en construcció” perquè els serveis i els professionals “s'adaptin a les necessitats de l'infant i la família i no al revés”. També ha defensat un sistema “connectat i que sobretot interactua amb ensenyament, salut, justícia, lleure, etcètera”, és a dir, que es basa en un treball interdepartamental. Aquest sistema que ha defensat, basat “preeminentment en la prevenció”, ha indicat que és la base de l'estratègia per acollir els joves migrants sols que s'està duent a terme.

La secretària ha exposat el cas d'un noi d'una família no atesa pels serveis socials, que comença a posar-se en risc fins que entra en un CRAE, després en un centre de justícia juvenil i per últim a un centre terapèutic. “Hem pogut treballar amb la família per tornar al punt zero? Podem fer alguna cosa mixta, transversal? Ens ho estem plantejant, com a mínim ens ho estem plantejant i hi estem donant voltes”, ha exposat.

La conferència, sota el títol Repensant les polítiques d'infància i joventut s'ha celebrat en el marc del Fòrum Social Pere Tarrés a l'Alberg Pere Tarrés de Barcelona. Joan Tardà, d'ERC, ha presentat Oliva recordant els anys que van compartir al Congrés dels Diputats. A la taula també hi havia Josep Oriol Pujol de la Fundació Pere Tarrés i el periodista Tomàs Delclòs.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article