La plataforma CAP Raval Nord Digne manté que la millor ubicació és la Misericòrdia i seguirà ocupant la capella

La Diputació ha ofert un nou espai per ubicar el CAP i la consellera de Salut, Alba Vergés, ha considerat que és una bona notícia “davant la situació de bloqueig”


La plataforma CAP Raval Nord Digne ha decidit aquest divendres en assemblea mantenir l'ocupació de la capella de la Misericòrdia, que segueix defensant com la millor ubicació per al nou Centre d'Atenció Primària. La decisió s'ha pres després que la Diputació de Barcelona hagi ofert un nou espai, annex al museu, per ubicar el centre de salut.

Els membres de la plataforma s'han mostrat decebuts pel fet que en el ple de l'Ajuntament de Barcelona del divendres no s'ha revocat la cessió de la capella al Macba, alhora que s'ha acordat estudiar la proposta de Govern i Diputació de Barcelona de construir un nou cap en un solar propietat de la segona administració annex al museu. Atès que no hi ha hagut una decisió “definitiva”, la plataforma ha decidit mantenir l'ocupació, segons un portaveu de l'entitat, Iñaki García.

García, que ha explicat que el Macba els ha denunciat penalment per l'ocupació de l'espai, ha subratllat que construir un nou cap en un solar des de zero no és, en cap cas, “immediat”, per la qual cosa reiteren que la millor ubicació, i la més ràpida de posar en funcionament, és la capella de la Misericòrdia.

El portaveu de la plataforma també ha explicat que compten amb el suport del sector sanitari i de diverses entitats i no ha descartat que hi hagi mobilitzacions en el mes que falta per al pròxim ple municipal, on es podria prendre una solució definitiva sobre la proposta de Govern i Diputació i sobre la cessió de la capella al Macba.

Per la seva banda, la Generalitat valora molt positivament “el gest i l’oferiment” de la Diputació de Barcelona d’un espai per poder ubicar el nou CAP Raval Nord. La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha agraït aquest nou escenari que permet “trobar un espai per facilitar i poder resoldre el conflicte de la ubicació d’aquest cap del Raval, que és necessari”.

Per la consellera de Salut, Alba Vergés, l’espai ofert per la Diputació de Barcelona és una bona notícia perquè “és una urgència davant la situació de bloqueig. El CAP és prioritari pel barri del Raval. L’atenció sanitària és un pilar fonamental i un tema cabdal per la ciutadania i pels veïns i les veïnes del Raval”.

Vergés ha insistit que aquest espai va ser ofert per l’Ajuntament i des del Departament de Salut es va fer un estudi i es va considerar que podia ser òptim. “Tenim una altra alternativa viable sobre la taula i per tant ara l’hem de fer possible entre tots”, ha afegit.

Per la seva banda, la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha assegurat que des del seu departament faran tot el possible per “facilitar i intentar solucionar” l’actual bloqueig.

Així, si la construcció del nou CAP Raval Nord es fa en un solar del CCCB, on estava prevista una ampliació, aquest centre cultural utilitzarà l’antic edifici del CAP del Raval per poder créixer.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article