L'Open Arms es planteja canviar de bandera per poder sortir al mar

Òscar Camps alerta que un canvi a La Moncloa podria complicar més la situació

L'Open Arms es planteja canviar de bandera per poder sortir al mar, segons ha explicat el director de l'ONG, Òscar Camps. “Ho podríem fer amb qualsevol país de fora de la UE, que no ens pugui pressionar com han fet en altres ocasions”, ha afegit Camps, que ha assegurat que l'entitat es defensarà judicialment pel bloqueig del seu vaixell.

“Això ja començar a ser prevaricació", ha denunciat, alhora que ha advertit que aquesta situació "no només perjudica les persones, sinó també l'organització, que pateix les conseqüències de la inacció”.

Al seu parer, “això és deliberat i no és casual”. Ara bé, ha constatat que un canvi a La Moncloa encara podria complir més la situació. “Si un govern que hauria de ser afí al que fem ens fa això, no em puc imaginar si entrés un govern diferent”, ha dit.

Camps també ha agraït les paraules del Papa Francesc al programa ‘Salvados’, i ha apuntat que el govern espanyol ja n'està al corrent. “Dubto molt que això serveixi per a massa cosa més que per deixar en evidència aquesta decisió política tan cruel”, ha remarcat.

De fet, ha subratllat que del bloqueig ha parlat quatre vegades més amb el Papa que amb el ministre de Foment. També ha denunciat que s'ha fet callar Salvament Marítim i que ja no se'n parla del bloqueig.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article