Entra en vigor l'ampliació a vuit setmanes del permís de paternitat

El període augmentarà fins a les 12 setmanes l'any vinent i fins a les 16 setmanes el 2021

L'ampliació del permís de paternitat a vuit setmanes ha entrat en vigor aquest dilluns 1 d'abril després que el govern espanyol endarrerís unes tres setmanes la seva aplicació per deixar temps a la Seguretat Social i les empreses perquè s'adaptessin a la nova normativa aprovada per decret llei, segons va justificar la vicepresidenta de l'executiu, Carmen Calvo.

El Consell de Ministres va aprovar el text fa un mes i ara quedarà pendent que la Diputació Permanent –el Congrés ja està dissolt– el convalidi.

De moment, el decret amplia de cinc a vuit les setmanes de baixa per als pares que tinguin o adoptin un fill, un període que augmentarà fins a les 12 setmanes l'any vinent i fins a les 16 setmanes el 2021, fins a assolir l'equiparació temporal del permís de paternitat amb el de maternitat.

L'ampliació del permís de paternitat és una mesura acordada amb Podem que va incorporar als pressupostos generals de l’Estat però que no va poder entrar en vigor fruit de la caiguda dels comptes, que no van superar el tràmit de les esmenes a la totalitat.

El text també estableix l'obligació de les empreses de donar a conèixer les seves taules salarials per detectar bretxes salarials per gènere.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article