Els joves de 14 a 29 anys podran gaudir de 63 camps de treball aquest estiu

S'ofereixen prop de 1.300 places per a activitats relacionades amb el medi ambient, l'arqueologia, el patrimoni cultural o l'acció social


Aquest estiu 1.287 joves podran gaudir de 63 camps de treball a Catalunya. La Direcció General de Joventut (DGJ) ha obert les preinscripcions- fins al 9 d’abril- ha augmentat en 69 el nombre de places respecte de l’estiu passat, amb 4 camps de treball més i la incorporació de 14 camps inèdits, mentre que la resta són una continuació de projectes ja iniciats en campanyes anteriors.

Els camps de treball són gestionats i desenvolupats a través d’associacions d’educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre i amb la complicitat del món local que els acull. Consten d’una estada de quinze dies per a joves voluntaris que participen desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, acció social, recuperació del patrimoni arquitectònic o intercanvi cultural.

La directora general de Joventut, Norma Pujol, ha destacat el valor afegit d’aquesta activitat que es basa en el caràcter voluntari dels joves que participen als camps de treball, els quals no només s’impliquen desinteressadament en la millora d’un bé comunitari, “sinó que també promouen un intercanvi cultural i de relació amb l’entorn local”.

Els joves catalans d’entre 14 i 29 anys interessats en participar-hi poden fer la seva preinscripció a través d’aquest web fins el proper 9 d’abril. L’adjudicació de les places es farà mitjançant un sorteig públic davant notari, que tindrà lloc el proper 12 d’abril.

Camps de treball a Catalunya, per a joves catalans i d’arreu del món

Del total de 63 camps que s’ofereixen a Catalunya, 44 són per a joves catalans, 3 són d’intercanvi per a joves de tot l’estat i 16 són camps d’abast internacional.

Per àmbits territorials, 14 camps de treball es faran a les comarques gironines, 12 al Camp de Tarragona, 10 a l’àmbit de Ponent, 8 a la Catalunya Central, 7 a l’Alt Pirineu i Aran, 6 a l’àmbit metropolità de Barcelona i 6 més a les Terres de l’Ebre.

Per tipologies, els més nombrosos són els relacionats amb el medi ambient, seguits dels d’arqueologia, patrimoni, medi ambient i social, medi ambient i patrimoni, cultura, social, medi ambient i territori, medi ambient i cultura, patrimoni i cultura, social i cultura i art.

Col·laboració amb altres camps organitzats fora de Catalunya

A banda dels 63 camps que es desenvolupen a Catalunya, la DGJ també ofereix enguany 105 places en camps de treball organitzats en altres llocs de l’Estat, repartides en 60 camps de treball (19 al País Valencià, 13 a Galícia, 12 a Andalusia, 11 a Madrid, 7 a les Illes Balears, 6 a les Illes Canàries, a Aragó i a Navarra, 5 al País Basc i a Castella la Manxa, 4 a la Rioja, a Cantàbria i a Extremadura, 2 a Castella Lleó i 1 a Ceuta).

En aquestes activitats, els joves catalans participaran en projectes organitzats per organismes de joventut de les comunitats autònomes. S’hi poden trobar des d’un camp de patrimoni històric i cultural a Purchena (Almeria), fins a un treball dinamització social de persones de la tercera edat a Bergara (Gipuzkoa), passant per un camp de recuperació i cura del medi ambient en una zona propera a Xàtiva (País Valencià).

Així mateix, els joves catalans també tenen l’opció de participar als camps de treball d’intercanvi internacional organitzats arreu del món per part de diferents organismes i associacions. A més, per segon any consecutiu, l’edat per poder participar en els camps organitzats per la Coordinadora d'Organitzadors de Camps de Treball Internacionals s’avança dels 18 als 14 anys l’edat, i dels 18 als 16 anys en els camps organitzats pel Servei Civil Internacional.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article