Unes 300 persones debaten a Barcelona sobre famílies i infància en situació vulnerable

Fundació Pere Tarrés organitza el congrés, que aposta per la intervenció en el nucli familiar per millorar el desenvolupament de l'infant


Unes 300 persones debaten a Barcelona sobre famílies i infància en situació vulnerable en un congrés internacional organitzat per la Fundació Pere Tarrés, que sosté que la intervenció en el nucli familiar és clau, perquè és el primer espai de desenvolupament de l'infant.

La cita dura fins aquest dimarts i aborda àmbits com les violències que pateixen els nens, la salut física i mental, els processos migratoris, la pobresa infantil, els drets de la infància i de la família en situacions de vulnerabilitat social i l'educació. Segons l'Idescat, un 20% de persones viuen en llars en risc de pobresa, i en el cas de tenir fills a càrrec el percentatge puja al 24,2%. La situació més precària és la de les famílies monoparentals, on la xifra arriba al 35,3%.

Durant la inauguració, la directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, Ester Cabanes, ha constatat que el nivell d'una societat està determinat per com cuida la seva infància, i que la formació de l'estructura de la personalitat d'un nen està determinada per com estigui estructurat el seu entorn, que és la família, l'escola i la societat.

Laia Ortiz, segona tinenta d'alcaldia de Barcelona, s'ha queixat que l'Estat està “a la cua” de tots els indicadors d'infància, especialment de la seva protecció, i ha reconegut que també suposa una dificultat afegida la fragmentació de polítiques entre les diferents administracions. El gerent de Serveis de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Josep Muñoz, ha destacat que el treball amb les famílies és un “element clau”.

Josep Oriol Pujol, director general de la Fundació Pere Tarrés, ha subratllat que la crisi ha posat de manifest “l'entorn especialment fràgil en què viuen aquestes famílies”, i com en els darrers anys un nombre important de persones s'han trobat en una situació de “marginalitat” tot i tenir formació i trajectòria professional.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article