UGT, CCOO i SATSE tornen a convocar tres dies de vaga a la sanitat concertada

Els sindicats convoquen els professionals els dies 3, 4 i 5 d’abril per denunciar “el trencament del marc legal i legítim de negociació”


La UGT, CCOO i SATSE han tornat a convocar tres jornades de vaga els dies 3, 4 i 5 d’abril a la sanitat concertada (SISCAT) per denunciar la situació plantejada per les darreres accions de les patronals del sector, que, segons asseguren, “han trencat el marc legal i legítim de negociació tot posant en risc l’efectivitat dels acords assolits a la negociació del II Conveni del SISCAT”. A més, convoquen una concentració a les 10.30h a l’Hospital de Sant Joan de Déu (Esplugues de Llobregat).

Aquest conveni sectorial, que afecta gairebé 50.000 treballadors i treballadores a tot Catalunya, va ser signat el passat mes de novembre després de més d’un any de negociacions. “El Conveni del SISCAT sempre ha estat l’eina per garantir els drets econòmics, socials i laborals de tots els treballadors i les treballadores, i per això el defensem com l’únic instrument per fixar les condicions de treball i ocupació dels i les professionals del sector sense discriminar cap col·lectiu”, asseguren els sindicats en un comunicat.

Per als sindicats, l’actuació de les patronals sanitàries del sector amb els Departaments de Salut i Treball, que “han arribat a acords fora de l’àmbit legítim de negociació, amb un conveni vigent tancat no fa ni tres mesos, i afectant la seva viabilitat”, suposa “una discriminació injustificada de tracte entre els diferents professionals del sistema”, perquè destina noves partides econòmiques, “desconegudes” per als sindicats i que no han estat tractades en les reunions.

Per tot plegat, els sindicats reclamen que es tornin a assolir pactes dins la taula “legítima” de negociació. I posen sobre la taula les seves condicions, entre elles, l’increment dels salaris per als anys 2019 a 2020, el cobrament de la retribució variable, la reducció de la jornada, la baixa per incapacitat temporal al 100% des del primer dia o l’equiparació entre els professionals de primària i de l’àmbit hospitalari.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article