L'APE reclama a Torra un conveni amb Endesa i Naturgy per solucionar els deutes de pobresa energètica

L'entitat demana un protocol per evitar incendis i que les persones que ocupen un habitatge puguin contractar legalment la llum i el gas


L'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) reclama al president de la Generalitat, Quim Torra, que es reuneixi, "com a mínim", amb Endesa i Naturgy, les dues principals empreses elèctriques a Catalunya, per fer un conveni que doni una solució als deutes de les famílies que pateixen pobresa energètica, tal com estableix la Llei 24/2015.

Ho ha explicat aquest dimecres la portaveu de l'APE, Maria Campuzano, abans de la reunió amb el secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, i amb la secretària general d'Empresa i Coneixement, Marta Felip. A més, l'APE ha demanat a Torra la posada en marxa d'un protocol per detectar casos de pobresa energètica amb l'objectiu d'evitar incendis i que les persones que estan ocupant un pis puguin contractar legalment la llum i el gas.

L'entitat també ha demanat al president de la Generalitat les dades sobre els talls de subministrament que s'han aturat gràcies a la Llei 24/2015 i quantes sancions ha interposat el Govern a les empreses subministradores que l'han incomplert. "És imprescindible que el Govern faci pública aquesta informació per fer una bona anàlisi de l'efectivitat i l'aplicació de la llei", ha insistit Campuzano.

Abans de la reunió amb els representants de la Generalitat, la portaveu de l'APE ha denunciat els "mesos d'inacció" del Govern en matèria de pobresa energètica i ha reivindicat que la Llei 24/2015 és un "referent", no només a l'Estat, sinó també a nivell europeu. "Cal un Govern que prioritzi de manera contundent erradicar la pobresa energètica del nostre país i això implica una aplicació integral de la llei", ha insistit.

Es tornaran a reunir amb Torra al maig

Al seu torn, Maria Antonia Castellana, membre del grup promotor de la Llei 24/2015, ha recordat que ja es van reunir amb el president de la Generalitat al març, després que el Govern i el govern espanyol acordessin retirar el recurs d'inconstitucionalitat sobre els articles de la llei referents a les mesures d'habitatge.

Segons ha explicat, es tornaran a reunir amb Torra al maig amb l'objectiu de comprovar el grau de compliment per part del Govern de les iniciatives reclamades per les entitats promotores de la Llei 24/2015. Castellana ha reiterat que els articles contra la pobres energètica han estat sempre vigents i ha subratllat que han de ser tant la conselleria d'Afers Socials com la d'Empresa les que apliquin les mesures referents a aquesta matèria que preveu la llei. "No hem aconseguit posar-nos d'acord i que s'apliqui en tot els seu funcionament", ha lamentat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article