El Parlament demana retirar el concert educatiu als centres que no segueixin els protocols contra abusos infantils

La cambra es compromet a investigar les violències sexuals denunciades a espais escolars


El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous una moció de CatECP que insta el Govern a retirar els concerts educatius als centres concertats que no compleixin els protocols en matèria de control i seguiment de violència sexual infantil. Hi han votat a favor la majoria de grups però el PPC i quatre diputats de JxCat s'han abstingut. A més, els diputats procedents de l'extinta Unió (Antoni Castellà i Titon Laïlla, d'ERC, i Ramon Espadaler, del PSC-Units) hi han votat en contra, conjuntament amb set altres diputats de JxCat. La moció també compromet la cambra catalana a impulsar una comissió d'investigació sobre les violències sexuals denunciades a espais escolars, punt que ha comptat amb l'aval de tots.

Tot i l'oposició dels grups que donen suport al Govern, JxCat i ERC, també ha prosperat el punt de la moció que demana desplegar el reglament de la Llei dels drets i oportunitats de la infància i l'adolescència consultant prèviament els grups parlamentaris. Altres punts de la iniciativa aprovada inclouen una condemna de la cambra a "totes les violències sexuals vers la infància" i una crida a la cúpula de l'Església catòlica perquè condemni els casos produïts en l'àmbit educatiu religiós.

Espadaler ha explicat a través de Twitter la seva oposició a retirar el concert educatiu als centres concertats que incompleixin els protocols però ha subratllat el seu compromís amb les mesures "per fer front a la xacra repugnant dels abusos sexuals a menors". A més de Castellà i Laïlla (ERC), també han rebutjat aquest punt els diputats de JxCat Josep Maria Forné, Lluís Font, Jordi Munell, Xavier Quinquillà, Ferran Roquer, Francesc de Dalmases i Montserrat Macià. Imma Gallardo, Anna Erra, Saloua Laouaji i Narcís Clara, del mateix grup, s'han abstingut.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article