Unicef reclama mesures urgents perquè els infants puguin passar més temps amb les famílies

L'ONG posa en marxa una campanya perquè els partits polítics es comprometin amb la conciliació familiar


El comitè espanyol d'UNICEF ha iniciat una campanya per demanar als partits polítics en campanya electoral un compromís “real i definitiu” amb la conciliació familiar. Segons el director executiu d'UNICEF, Javier Martos invertir en conciliació és una responsabilitat de tota la societat i per això considera “clau” que els governs i el sector privat apostin per mesures que permetin als infants gaudir de les seves famílies.

Amb l'etiqueta #PorlaConciliaciónReal, la campanya defensa que passar temps amb les famílies té impactes positius en el desenvolupament dels infants ja que afavoreix el desenvolupament cognitiu i influeix en els resultats acadèmics, la salut i el benestar psicològic.

Segons UNICEF, el 32% de la població espanyola es mostra “insatisfeta” amb les mesures i sistemes de conciliació, mentre que a Europa només és un 20%. Per Martos, ser pare o mare és “una de les feines més importants” i en canvi considera que alguns han de treballar llargues jornades fora de casa per tirar endavant les famílies. Per això creu que és fonamental que es prenguin mesures que permeti compaginar la vida personal, familiar i laboral.

La campanya presenta un vídeo amb testimonis reals de nens i famílies que lamenten la falta de temps per estar junts, i serveix per impulsar la recollida de signatures que es presentarà al nou govern espanyol per exigir un compromís real amb la conciliació que inclogui una llei de permisos de paternitat i maternitat iguals, obligatoris i intransferibles, l'extensió de permisos de maternitat als sis mesos mínim i incentius fiscals, bonificacions i premis a les empreses que promoguin mesures de conciliació familiar com ara la flexibilitat, la seguretat laboral o la reducció d'hores extra perquè la maternitat o la paternitat no penalitzi en l'entorn laboral.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article