La FAVB aprova una moció que insta a cedir la Capella de la Misericòrdia al CAP del Raval Nord de Barcelona

L'entitat dona llum verda a un pla de treball centrat en problemes com l'expulsió del veïnat per la pressió immobiliària


La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha aprovat aquest dissabte una moció específica que insta a cedir l'antiga Capella de la Misericòrdia al CAP del Raval Nord. Aquesta és una de les propostes que ha debatut i validat avui l'entitat veïnal reunida en assemblea amb una participació rècord de 48 associacions.

Així, la FAVB ha donat llum verda a un nou pla de treball que inclou reivindicacions relacionades amb la contaminació o l'expulsió del veïnat per la pressió immobiliària, a part de la municipalització de la gestió de l'aigua, la implementació del reglament de participació als districtes i barris, la voluntat d'obrir-se a l'àmbit metropolità o abordar la convivència amb tota la seva complexitat social.

L'assemblea de la FAVB, reunida a l'equipament Can Clariana Cultural del barri del Congrés-Indians, ha fet balanç del mandat municipal i ha concretat una sèrie de propostes a nivell de barris, districtes i ciutat per presentar al futur govern escollit a les eleccions del 26 de maig.

A part, el nou pla de treball aprovat aquest dissabte inclou novetats en l'àmbit de l'organització i del reforç intern de la FAVB, com ara la creació d'una “escola” de quadres d'activisme veïnal.

L'assemblea també ha validat diverses resolucions, a proposta de la junta de l'entitat, apel·lant els partits polítics que concorren a les eleccions a encarar les qüestions relacionades amb la pobresa i la desigualtat, l'habitatge, la contaminació i els problemes ambientals, la convivència i l'ús de l'espai públic.

Concretament, la FAVB ha donat el vistiplau, a proposta de l'associació de veïns del barri Gòtic, a una resolució per crear una comissió de treball veïnal que abordi el tema de la seguretat ciutadana des de la perspectiva de la comunitat.

D'altra banda, a proposta de l'associació de veïna de Sagrada Família, l'assemblea s'ha pronunciat contra l'acord urbanístic entre l'Ajuntament i el Temple i ha exigit que es reobri el debat sobre la seva conveniència al barri i a la ciutat.

A més, l'associació Xarxa Veïnal del Raval s'ha incorporat aquest dissabte a la FAVB amb la voluntat de canalitzar les lluites veïnals del moviment ciutadà del barri.

Finalment, s'han celebrat eleccions a l'entitat, que ha renovat la presidència, amb Ana Menéndez, i la vicepresidència segona, amb Camilo Ramos, entre d'altres càrrecs.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article