235 joves migrants sols participen en activitats d'esport inclusiu de la Fundació Barça

Els nois i noies, que pertanyen a 16 centres de la DGAIA, comparteixen l’activitat amb altres joves del municipi


Un total de 235 joves que emigren sols participen actualment en les activitats d’esport inclusiu del projecte FutbolNet. Es tracta d’una iniciativa de la Fundació Barça i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que utilitza el futbol i l’activitat física com a eines de reflexió i agents de canvi per millorar la vida d’infants i joves que es troben en contextos vulnerables.

Aquests nois i noies pertanyen a 16 centres de la DGAIA de Reus, Vilanova i la Geltrú, Deltebre, Puig-reig, Vilanova del Vallès, Vic, Vallvidrera, Gironella, Vilafranca del Penedès, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Sabadell, Llavaneres, Canyamars, Piera i Santa Perpètua de Mogoda. Tots ells fan una sessió setmanal de dues hores de durada en instal·lacions esportives preferentment integrades en un nucli urbà i on es relacionen amb altres joves.

La directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), Ester Cabanes, ha destacat la importància d’aquesta i altres activitats esportives que practiquen els nois que viuen en centres tutelats, que tenen per objectiu “la inclusió, la construcció d’una xarxa de suport als joves, la desestigmatització del col·lectiu i la promoció dels hàbits saludables”.

Una quarantena de professionals estan implicats en el projecte. El perfil dels educadors són principalment treballadors socials, però també persones procedents del món de l'esport. Alguns estan vinculats a la Fundació Barça i d’altres a les entitats que gestionen els centres tutelats.

Lilian Thuram, un referent

Els joves de Sant Feliu de Llobregat van rebre la setmana passada la visita de l’exjugador del Barça Lilian Thuram, conegut pel seu compromís social i el discurs contra el racisme. Els nois van compartir jocs, conversa i fotografies amb l’exjugador blaugrana i que ha impulsat la seva pròpia fundació, la “Fondation Lilian Thuram”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article