Ampans atura dues línies d’un dels seus CET per la “davallada sobtada” de les comandes de l’automoció

L’entitat assegura que l’aturada afecta 25 treballadors i fa una crida a les empreses perquè donin feina


Ampans atura un dels centres especials de treball (CET) per la “davallada sobtada” de les comandes de l’automoció. L’entitat assegura que té aturades dues línies de treball que afecten 25 treballadors i fa una crida a les empreses perquè donin feina.

La secció aturada és la que dona serveis a la indústria i que opera en una nau al polígon industrial Els Dolors, de Manresa, on s’han ha hagut d’aturar dues línies de treball per falta de comandes. Aquesta secció dona feina a 139 persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat.

Ampans es mostra preocupada perquè els serveis industrials eren una de les seccions on, històricament, els CET havien pogut crear més llocs de treball. “Ara, però viu una situació molt delicada, ja tocada pel fort impacte que ha tingut l’increment del salari mínim interprofessional d’un 28% des del gener del 2019”, explica l’entitat.

Alhora, Ampans assenyala que “la gota que ha fet vessar el vas és la davallada notable i sobtada de comandes del sector de l’automoció, un dels principals clients, que viu una situació d’incertesa agreujada per la manca de subministrament de peces de la Xina arran del Covid-19 (coronavirus) que està aturant la producció d’algunes plantes”.

Per això, l’entitat està intentant trobar nous clients que els permetin suplir aquest descens, mentre adopten mesures de flexibilitat horària i formatives que li permetin aguantar la “greu situació”. Ho fan, expliquen, “per guanyar temps i mirar de garantir els llocs de treball de tota la plantilla”.

A més, l’entitat assegura que manté informades les persones treballadores i les seves famílies. “Si la situació s’allarga, ens plantegem fer alguna acció de voluntariat social durant aquest període transitori, per tal de mantenir-se actives i no haver-se de quedar a casa, amb la regressió que suposa”, expliquen.

Els proveïdors, la solució

Per revertir la situació, l’entitat, que acompanya les persones amb diversitat funcional en una nau amb 2.300 metres quadrats operatius i 600 metres quadrats de magatzem, ha començat una campanya d’informació a les empreses del territori perquè els tinguin en compte com a proveïdors de serveis i productes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article