El Síndic reclama a Afers Socials que aclareixi les incompatibilitats entre la Renda Garantida i altres ajuts

Ribó alerta que a alguns beneficiaris se'ls podria retirar la prestació pel fet de no haver sol·licitat una altra ajuda


El Síndic de Greuges reclama al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que aclareixi com actuarà davant les “possibles complicacions” amb què es poden trobar les persones beneficiàries de la Renda Garantida si volen cobrar altres ajuts, com ara el del lloguer.

Rafael Ribó alerta que la Llei estableix que les persones beneficiàries de la Renda Garantida tenen l'obligació de sol·licitar qualsevol altra prestació a què tinguin dret i que no poden renunciar, de cap manera, voluntàriament a cap prestació que estiguin rebent. L'incompliment d'algun d'aquests dos deures podria ser motiu suficient per suspendre la prestació de la Renda Garantida.

És per això que el Síndic avança que es podrien produir alguns casos “incoherents amb el principi i finalitat de l'ajut”. Per exemple, assenyala que podria passar que una família que rebés la Renda Garantida la perdés si no ha sol·licitat un ajut per al pagament del lloguer.

A més, també es podria donar el cas que, com a conseqüència d'obtenir posteriorment un ajut per al pagament del lloguer, els beneficiaris n’hagin de retornar una quantia en concepte d'ingressos indeguts de la prestació, amb les conseqüències que això suposa.

El Síndic recorda que la Renda Garantida és una prestació “destinada a assegurar els mínims d'una vida digna a les persones i famílies que es troben en situació de pobresa”. L'article 4 de la Llei estableix el caràcter complementari i subsidiari d'aquesta prestació, i fixa expressament els ingressos compatibles que no computen per determinar el llindar econòmic, entre els quals hi ha les prestacions econòmiques d'urgència per evitar desnonaments, però no els ajuts per pagar el lloguer en casos que no suposen una emergència.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Pili Girona
1.

Empreses de propietat de grups de persones familiai amics , y s organitzin com vulguin i ed reparteixin equitativament els beneficis, no se plaques solars assenssors aspiradors prs pluma de gran carga aspiracio per neyejar carrers , b el PRESSUPOST MUNICIPAL MISMAMENTE ??? ESTEM A TOTS ELS POBLES I CIUTATS AMB Nos Vermells a menys 200 milli
ons d € altres a menys 400,millions Peninsula sencera

  • 0
  • 0

Comenta aquest article