Salut es compromet a impulsar una llei de l'eutanàsia i del suïcidi assistit

La consellera Vergés està “decidida” a tirar-la endavant després del cas de l'home de Madrid que va ajudar a morir la seva dona amb malaltia terminal

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha afirmat que està “decidida a impulsar” des del seu Departament una llei de l'eutanàsia i del suïcidi assistit a Catalunya. En la sessió de control al Govern, Vergés ha argumentat que la responsabilitat de l'executiu és respondre a la demanda “del 80%” de la societat, després que s'hagi reobert el debat arran de la detenció d'un home a Madrid que va ajudar a morir a la seva dona malalta terminal.

La consellera ha denunciat que “criminalitzar l'eutanàsia és impedir una mort digna” i ha criticat que sempre “topen” amb un codi penal espanyol que “es nega a canviar i entorpeix la majoria social catalana”. “Quantes persones més hauran d’enregistrar un vídeo per demostrar la seva voluntat a morir?”, s’ha preguntat. “A Catalunya no hem esperat mai que ens facin la feina”, ha reivindicat Vergés, que considera que “pertoca” impulsar una llei d'aquestes característiques amb els grups parlamentaris i l'executiu.

De fet, la consellera ja va avançar fa pocs dies que “a Catalunya prop de 93.000 persones ja han dipositat el Document de Voluntats Anticipades (DVA) des que el juny del 2002 es va posar en funcionament aquest registre, -pioner a l’Estat espanyol-, fins al desembre del 2018”.

Una reivindicació de les entitats

Fa menys d’una setmana l’associació Dret a Morir Lliurement ja reclamava la “necessitat urgent d’una llei d’eutanàsia” perquè “són pocs els casos de persones que com Ángel i María tenen la valentia fer pública la seva acció”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article