L’Hospitalet, ciutat no accessible


Hola Antonio, t’escric per advertir-te d’alguns perills que pots trobar-te la propera vegada que quedem a la Rambla Just Oliveras de L’Hospitalet. Si surts de la parada de Renfe ves amb compte perquè ha plogut una mica i el bar de la cantonada ha posat la terrassa sota els balcons, contra la façana, així que no podràs guiar-te. L’Ajuntament ja ho sap perquè els han avisat els veïns en diferents ocasions perquè a més a més el bar no té visible la targeta que acredita que la terrassa sigui legal.

A continuació ja et trobaràs amb la rambla. Ves amb compte perquè permanentment hi ha unes 30 motos que en molts casos estan al costat dels passos de vianants. A la rambla està prohibit aparcar les motos i la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet també està advertida per escrit per instància en diverses ocasions, però diuen que estan buscant una millor manera d’endreçar els vehicles.

Només començar la rambla hi ha una estructura de ferro que de tant en tant posa l’Ajuntament que està enmig de l’espai peatonal. És publicitat i també han estat advertits diferents regidors com el d’esports, perquè moltes vegades és publicitat de la seva regidoria. Avui hi ha dues estructures de ferro i lona d’uns tres o quatre metres d’alçada que a més de trencar la visió de la rambla per tu són molt perillosos. L’altra està just amb el carrer Barcelona tapant la font en comptes que sigui visible.

Una mica més endavant ves amb compte amb el cartell que hi ha d’una botiga de Tatoos i que sempre està en zona peatonal.

Diumenge hi havia fins a deu bicicletes compartides Mobike de les que ha posat l’Ajuntament i que estan tirades per tota la ciutat enmig de carrers, passos de vianants, als encaminaments per persones cegues... Són molt perilloses per tu com ja hem parlat moltes vegades. Ni l’Ajuntament ni l’empresa han fet res per solucionar-ho en 8 mesos malgrat que la Síndica de Greuges ja ha dit al mes de març que incompleixen la llei d’accessibilitat. Un dels regidors ens va prometre que el dia 2 de maig posarien la zona d’aparcament d’aquestes bicis fora de la vorera, però ens han tornat a enganyar. Hauràs d’anar per L’Hospitalet amb molt de compte.

Més endavant ves també amb cautela perquè al costat de la seu de l’Ajuntament hi ha una hamburgueseria nova que ha posat un cartell gran a la vorera de la rambla que no fa ni dos metres. També ho sap l’Ajuntament des de fa molts dies però tampoc han fet res perquè les persones cegues o amb baixa visió no tinguin aquest perill constant.

A la zona del centre de la rambla ja saps que sempre hi ha cartells de les terrasses, això ja ho saps perquè has hagut d’acostumar-te al llarg de la teva vida.

Disculpa que en només 400 metres puguis trobar més de 50 irregularitats que poden posar-te en perill a tu i a totes les persones cegues i amb baixa visió de la ciutat. Sé que tot això et fa ser menys autònom i per això moltes vegades no pots anar per la ciutat tot sol i has d’estar condemnat a demanar ajuda d’altres persones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article