La cortina de fum de la inclusió


Per a mi treballar i tenir feines dignes vol dir que sense feina no es pot viure independent. El benefici de treballar és poder gaudir plenament d'un sou digne. És a dir, si no cobres, és evident que no pots viure independent.

Encara que el dret al treball és un dret reconegut a l'article 27 de la Convenció de l'ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, no totes les persones amb discapacitat poden treballar. Segons Plena Inclusión, la taxa d'atur de les persones amb discapacitat és el doble que el de les persones sense discapacitat.

Per a mi la vida independent és un benefici que et permet el món laboral. Precisament, perquè la importància està en el fet de poder gaudir d'autonomia pròpia i poder gestionar-se un mateix les seves coses i ser més útil.

Inclusió real

Quan ens omplim la boca d'inclusió laboral i social de les persones amb la Síndrome de Down (SD) o altres discapacitats intel·lectuals, algú sap exactament què vol dir?

Per a mi, inclusió vol dir que se'ns tingui en compte i tenir oportunitats. I això passa per l'escola ordinària, tenir feina, un sou digne... No podem parlar d'inclusió sense tenir present aquests conceptes, perquè si no seria com una cortina de fum.

Per això, vull destacar la importància de la feina que fan les entitats que treballen per la inclusió laboral, permetent que moltes persones en situació de discapacitat intel·lectual puguin accedir al mercat laboral amb feines dignes.

Com més empreses ordinàries apostin i donin feina a persones en situació de discapacitat, més oportunitats tindrem.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article