Fer sentir la nostra veu


L'any passat vaig tenir la sort de fer un curs d'Auxiliar de Ràdio a la Universitat Pompeu Fabra, amb la col·laboració de la Fundació Catalana Síndrome Down (FCSD) i la Generalitat de Catalunya. Era la primera vegada que trepitjava la universitat com alumne.

A classe preparàvem la notícia del dia, fèiem exercicis de vocalització i finalment entràvem a l'estudi, on fèiem una tertúlia sobre esports i cultura.

Després del curs teòric, vam començar les pràctiques. A mi em van tocar a Radio Flaixbac, al programa “El Vermut de Llucià Ferrer” amb Llucià Ferrer, a qui estic molt agraït per la confiança que va dipositar en mi.

Ajudava a preparar els vermuts pels convidats i altres coses, però una de les tasques més importants que tenia era tancar el programa, just abans de les dues del migdia, per dir les tres notícies de la setmana que més m'havien cridat l'atenció i que escollia jo mateix.

Vaig participar en directe en set programes, parlava de notícies sobre casos com el de la Laia, la nena amb síndrome de Down a qui inicialment la Federació de Voleibol no deixava jugar amb el seu equip, o l'èxit de joves actrius com l'Anna Castillo i l'Elena Tarrats...

L'experiència va ser molt bona, vaig conèixer tot l'equip del programa i vàrem crear molt bon ambient de treball. Tots em van tractar molt bé i tornaria a repetir l'experiència sense pensar-m'ho.

És molt important que la gent en situació de discapacitat intel·lectual puguem treballar en una feina ordinària, però també és bàsic que tinguem veu en els mitjans de comunicació. Si creiem en una societat tan desenvolupada com diversa i inclusiva, cal que la nostra veu ―i la de molts altres col·lectius― es pugui sentir i tenir en compte.

Per això, vull agrair a tots els mitjans de comunicació que fan possible una comunicació inclusiva el seu compromís amb tots nosaltres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Eugeni Jordi Rivera Rayo Esplugues de Llobregat
1.

Es una gran noticia NO DISCRIMINAR a les persones que tinguin una diversitat funcional diferent i que tinguin opcions reals de treball.

  • 1
  • 0

Comenta aquest article