Satisfem-nos sense tabús


M’he comprat un Satisfyer. Les meves tietes, cosines i jo ens hem posat d'acord per comprar-nos-en totes alhora. Així l'enviament surt gratuït. Reconec que quan començo a sentir les ‘influencers’ parlar del succionador de clítoris no m'impressiona, “al final tot és publicitat, com les bandes de cera depilatòria que no fan mal i les pastes de dents blanquejants”, penso. Però, de la nit al dia, està present en totes les converses entre amigues: “Has vist això del Satisfyer?”. “Sí! Jo en tinc un i és una passada!”.

Aquesta joguina ha normalitzat parlar del clítoris i de la masturbació femenina. Ens atrevim a dir “tinc un Satisfyer” abans que “jo em masturbo”, encara que són sinònims. Tot i això, la gran ovació del succionador posa de manifest una qüestió molt més de fons: el desconeixement que les dones tenim de la nostra pròpia sexualitat. Diferents articles asseguren que són moltes les qui han descobert que són multiorgàsmiques, o clitorianes, o han tingut els seus primers orgasmes gràcies a aquest aparell. Però, com és possible que sapiguem tan poc de nosaltres mateixes? Potser el problema és que coneixem més la sexualitat masculina que no pas la nostra. Hem après que les relacions sexuals giren entorn d'ells i que l'important és el seu plaer. De fet, el sexe acaba amb el seu orgasme, no?

El Satisfyer canvia el focus i ens promet a les dones orgasmes intensos i ràpids. Si bé, això té un hàndicap. En el llibre Follem? l'escriptora feminista Bel Olid escriu: “En una societat hipersexualitzada com la nostra, en què tenir orgasmes és símptoma d'èxit, hi ha un nombre important de dones cis que creuen que haurien d'estar tenint orgasmes quan això no passa, i les creences falses amb què creixem sobre la sexualitat no contribueixen que sàpiguen per què, i encara menys a desempallegar-se de la pressió per tenir-ne”. El Satisfyer perpetua el pressupòsit generalitzat sobre l'orgasme: que ho és tot.

És necessari trencar les conjectures preestablertes i, per fer-ho, parlar de sexe és fonamental. Les dones ja estem destapant el llençol que cobreix la sexualitat femenina. El coneixement del meu cos en breus serà una mica millor. Segons la web que permet seguir la comanda el Satisfyer m'arriba en dos dies i en tres tindré el meu veredicte. Quan vulgueu en parlem. Sense tabús.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article