Una oportunitat única per dirigir el món cap a un camí més sostenible i inclusiu


La crisi sanitària mundial a la qual ens estem enfrontant amb el coronavirus, no té precedents, i per tant les respostes habituals no serveixen. No podem recórrer a les eines de sempre en temps tan inusuals. Es necessiten respostes més profundes, disruptives i creatives. Aquesta pandèmia ha de servir per a convertir-se en una oportunitat única per a dirigir el món cap a un camí més sostenible i inclusiu.

Una crisi humana que apel·la a la solidaritat de tots

És moment que tots treballem de manera conjunta i coordinada per a oferir una resposta que permeti abordar l'emergència sanitària, esmorteeixi l'impacte social i ens prepari per a la recuperació econòmica. Hem de pensar en positiu i creure que el restabliment ens portarà a un nou escenari on tot serà millor del que hem viscut fins ara. Estic segur que hi haurà un abans i un després a aquesta crisi i que tots valorarem molt més el temps, la família i el valor de les coses. “La solidaritat mundial no ha de ser un imperatiu moral, ha de ser un compromís que redundi en benefici de tots”.

Una crisi humanitària més que monetària

Aquesta és una crisi essencialment humana en la qual hem de centrar-nos en les persones i protegir sobretot, a aquells que són més vulnerables com són, entre molts altres, els col·lectius de la discapacitat i els de difícil inserció. Per això, els centres especials de treball (CET) reclamen major suport al Govern per fer front a la crisi. 

A Grup SIFU els equips de treball estan formats per persones amb diferents graus de discapacitat que, malgrat l'adversitat de la situació, surten a treballar cada matí en tasques de neteja i desinfecció de grans hospitals, i formen part de les cadenes de subministraments dels centres de logística que proveeixen als grans supermercats i hipermercats. Tots els nostres equips estan treballant en torns especials, bolcant-se, en condicions extremes, per ajudar a contenir la situació i frenar com més aviat millor les demolidores conseqüències del Covid-19.

El col·lectiu de la discapacitat de Grup SIFU, se suma a aquesta cadena de junts #SomosCapaces per a vèncer aquesta pandèmia. En aquests dies existeix una preocupació afegida i és que, lamentablement, l'aturada que està sofrint la nostra economia està impactant molt directament sobre les persones amb discapacitat. Aquestes veuen com l'ocupació s'està contraient, amb la consegüent pèrdua de llocs de treball, el que agreuja encara més una situació molt complexa d'aquest col·lectiu en el mercat laboral.

Els CET fan una crida al Govern central i a la Generalitat perquè en aquest moment tan complex no s'oblidin d’aquest col·lectiu i dictin ja mesures específiques que ajudin a preservar els llocs de treball d’aquestes persones que ja de per si tenen risc d'exclusió social i, per tant, ajudar els centres de contractació especial, perquè ara més que mai necessiten una protecció especial.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article