La RSC de les empreses després de la Covid-19


El coronavirus ha significat una crisi sense precedents en l'era de la globalització que exigeix reflexionar i preparar-nos per als reptes que enfrontarà l'economia global en el curt, mitjà i llarg termini. Hem de ser conscients de la situació que s'aproxima i que tot ha canviat.

Per fer-li front a aquest nou escenari serà necessari reforçar les accions de RSC mitjançant plans d'acció clars, responsables i solidaris. Alguns d'ells estaran impulsats per aquelles empreses que saben que només les que tinguessin una política de RSC clara i definida hauran estat capaces de gestionar millor la crisi assegurant d'aquesta manera la seva permanència.

És moment per tant de continuar construint en la senda de la lliçó apresa i integrar els departaments de RSC dins dels Comitès de Direcció com a entitats noves, amb autonomia pròpia i, sobretot, acceptant que les seves decisions vinculen a tota l'organització. És moment d'apostar per projectes que van quedar en l'oblit per disruptius, per buscar-los finançament i donar-los veu. És moment d'atrevir-se, com anticipava fa ja 36 anys Ed Freeman. És “l'empresa la que ha de crear valor per als clients, els empleats i la societat i anar més enllà del que es proporciona els accionistes”. A partir d'ara, aquest nou partit de l'àmbit empresarial només el disputaran les empreses que siguin socialment responsables i que demostrin el seu valor i impacte en la societat.

En Grupo SIFU treballem des de fa més de 25 anys en la prestació de Facility Services que contribueixen a millorar el benestar i la qualitat de vida de les comunitats en l'àmbit social, l'economia local i el nostre entorn.

Estem compromesos amb la protecció i el manteniment del lloc de treball dels nostres col·laboradors. Treballem en la gestió de les persones. Vetllem per la salut i benestar dels nostres equips extremant les mesures sanitàries en l'entorn laboral. Els proporcionem eines tecnològiques perquè puguin teletreballar des de les seves cases de forma ordenada i eficient. A més, mitjançant les nostres UAAP els oferim ajuda psicològica si fos necessària per a superar aquests moments (casos de pèrdues pròximes, processos de malaltia o estar vivint en primera persona un ERTE). Treballem per fer bé el nostre treball i fer el bé amb el nostre treball, creant valor social veritable.

Apostem per no dispersar esforços i reforçar l'essencial i més si l'escenari de crisi financera i social s'estén quan s'extingeixi la pandèmia i afebleix encara més al col·lectiu de les persones amb discapacitat, ja vulnerable per si mateix.

Volem que aquest clima de solidaritat que tots hem viscut durant la crisi no finalitzi i continuï impulsant aquest motor en la societat. Volem continuar treballant perquè, després d'aquesta crisi, es dignifiqui el treball de les persones essencials i que aquest sigui reconegut i retribuït d'una manera justa, acabant amb les desigualtats salarials.

Volem que la nostra petjada social comenci a escriure's passant del que comptem al que fem: com una empresa que demostra el seu valor i impacte en la societat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article