El llegat de Montserrat Trueta


Aquest 4 de maig es van complir dos anys de la mort de Montserrat Trueta, qui l'any 1984 va fundar ―juntament amb altres pares i mares― la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD).

Montserrat Trueta va lluitar en favor dels drets de les persones en situació de discapacitat intel·lectual perquè poguessin treballar en una empresa ordinària o viure de forma independent, entre d'altres. El servei d'inclusió laboral de la FCSD busca feina per a la gent de la Fundació. Jo he trobat feines gràcies aquest servei.

Trueta va treballar perquè poguéssim gaudir dels mateixos drets i oportunitats que la resta de la societat. És per això que l'Assemblea de Drets Humans de la FCSD porta el seu nom.

Quan el seu fill Andy va néixer amb la síndrome de Down, Montserrat Trueta va dir que “acceptava el diagnòstic, però no el pronòstic”. La prova és que l'Andy es va casar, viu independent, treballa i va escriure ‘Ignorant la SD’, les seves memòries i reflexions.

Ja fa dos anys que va morir Montserrat Trueta. Jo no la vaig arribar a conèixer, però m'hagués agradat fer-ho, perquè va fer molt per la millora de la nostra vida.

El seu llegat en favor de la inclusió està ben viu gràcies a la tasca que fa la FCSD amb la seva filla, la Katy, al capdavant.
Moltes gràcies Montserrat Trueta, moltes gràcies FCSD.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article