Crits, baralla, acció! Parlem del barri de la Salut


Obrir els mitjans, i veure titulars negatius d’un lloc que tu t’estimes molt. Molt negatius. El barri de la Salut de Badalona torna a aparèixer de nou amb capítols violents. Desacords entre veïns que fan sonar les sirenes, i ja tenim aquí a la premsa. Fa uns mesos va passar el mateix, amb uns problemes d'habitatge, en la mateixa zona. I ja està bé, no tot sobre el que es pot parlar d’aquest barri és negatiu. Fa uns mesos, passant jo per la zona afectada, vaig trobar càmeres gravant testimonis afectats. I em vaig quedar amb les ganes de dir-ho, i avui ho diré. 

Basta. Ja n'hi ha prou de deixar-se portar pel sensacionalisme, és hora de donar pas a l'esperança. Aquesta esperança de la qual us convido a tots a experimentar, quan algú passeja pels carrers d'aquest barri. Carrers plens de vida, amb gent a tota hora. Darrere dels seus veïns hi ha històries plenes de vida, de somnis i de futur, com tots. Asseure's en les seves places, és escoltar canaris de passeig, i prenent el sol, dones amb carros de la compra plens compartint entre elles amistat; nens jugant amb la pilota al carrer mancant de parcs, reclamant aquest espai públic que tots desitjaríem tenir per a deixar volar la imaginació, i gent gran fent el passeig del migdia. Dones, homes, nens, joves... plens de riquesa cultural i de ganes de viure. Heu llegit bé? Ganes de viure. Viure com tots, amb les nostres pors i preocupacions, amb alegries i esperances, envoltats de família i amics. Un molt de viure i un molt de ganes.

A més us emportareu una lliçó de vida, la resiliència. Els seus veïns són uns mestres d’això Les seves històries són testimoni d'esforç, coratge i empentes d'energia entre ells per a no tirar la tovallola malgrat les dificultats, de mostrar sempre el seu millor somriure, i brindar-se el seu millor “Bon dia/Bona tarda” quan te'ls trobes pel carrer.

De nou, convido als periodistes a passejar pels seus carrers, respirar el seu aire i conèixer la seva gent, i reconèixer aquesta essència que els fa únics i que em va captivar per a treballar allí durant ja cinc anys. I ja posats a demanar, compartiu amb els lectors les seves històries, perquè són exemple de superació. Si fos acadèmica l'assignatura “viure”, els veïns del barri de la Salut tindrien molt bona nota.

Atentament, una aprenenta del barri de la Salut de Badalona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article