VisualMask i una societat millor comunicada


Soc integrant en la Taula de discapacitat que promou l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, un espai en el qual participem una vegada al mes aportant solucions a problemes que sorgeixen en els diferents col·lectius sensibles de la ciutat. Des d'aquí va sorgir la idea de divulgar una mascareta accessible i interessant per la seva utilització, que es va presentar en l'última reunió per a sensibilitzar a la ciutadania. En la situació en la qual ens trobem tota la societat a causa de la pandèmia, les mascaretes s'han convertit en un complement fonamental que ens protegeixen del virus de la Covid-19.

En l'actualitat les mascaretes les localitzem en gairebé qualsevol comerç, encara que al principi no es trobaven amb facilitat. La necessitat de tot ciutadà no estava coberta, ja que eren productes molt demandats, sobretot pel sector sanitari. El Govern, com que no podia proveir-nos de la quantitat que es requeria, ens va informar que les màscares no eren essencials. Poques setmanes després, es va imposar la seva utilització per a protegir-nos del virus. Hem de recordar que les primeres màscares es van vendre a preus desorbitats.

Gran part de la població ignora que malgrat, els beneficis de la mascareta, existeix una part de la nostra societat que se sent incomunicada a causa del seu ús. El col·lectiu de persones com els sords o sordmuts estan desvinculats de la resta de la població, ja que amb les màscares que usem quotidianament se'ls impedeix llegir els llavis, que és, juntament amb el llenguatge dels signes, la manera d'entaular conversa amb altres persones. VisualMask satisfà aquest problema i altres situacions quotidianes.

Aquestes màscares certificades estan fabricades amb un teixit transparent amb un altíssim poder de filtració (un 96%), són transpirables, millora la qualitat del so quan conversem i podem identificar les paraules en els llavis de l'interlocutor. Igual que les màscares de tela, VisualMask és un producte que es renta, i és respectuós amb el medi ambient perquè el seu material és totalment reciclable.

Aquest producte no és exclusiu per a persones amb diversitat funcional, sinó que pot ser una eina eficaç per a l'educació dels nadons i els més petits. Aquestes màscares són l'element perfecte per al seu desenvolupament cognitiu. Us imagineu una societat en la qual les expressions no existeixin? Les expressions van lligades a les emocions, les que vinculen l'exteriorització dels nostres sentiments. Els nadons aprenen del que veuen al seu voltant, no sols de la seva família, sinó de la societat en general. Per al seu correcte creixement aquestes màscares transparents són una de les alternatives més interessants. No ens oblidem de les persones que tenen diferents capacitats intel·lectuals... Algunes d'elles s'ajuden de les expressions facials per a entendre o fer-se entendre millor.

És recomanable que el personal sanitari, professors, funcionaris, així com gent que vetlla per la nostra seguretat (policia, bombers...), els dependents, i en general, gent que treballa de cara al públic usin aquest producte que protegeix i alhora és accessible per a tothom.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article