Per un futur millor


Al 2016, em vaig presentar a les eleccions al Consell Rector de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) perquè volia fer sentir la veu de les persones en situació de discapacitat intel·lectual. Em vaig presentar a través de l'Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD).

Vam preparar un programa electoral que defensava l'escola ordinària, la inclusió laboral amb un sou digne, la vida independent, el dret a vot i la lluita contra la discriminació de les persones en situació de discapacitat intel·lectual.

També volíem conscienciar els mitjans de comunicació i la societat en general sobre l'ús d'un llenguatge respectuós a l'hora d'informar sobre la discapacitat intel·lectual. No estem malalts ni afectats, ni patim la síndrome de Down (SD). Som persones com qualsevol altre. En aquest sentit, vull destacar el llibre d'estil d'Èxit21 que ajuda a informar de formar respectuosa.

Finalment, vaig ser escollida vocal representant de les persones en situació de discapacitat intel·lectual amb 135 vots. Vaig ser la primera persona en situació de discapacitat intel·lectual en ocupar aquest càrrec. Abans era un familiar de persona amb discapacitat.

Millorar l'accessibilitat cognitiva

Les primeres reunions a l'IMPD anaven molt ràpides i em costava seguir-les i no entenia el que es votava. Per això votava en blanc o en contra. Però gràcies al gerent de l'IMPD, Ramon Lamiel, ho vam poder solucionar. Ara, abans de les reunions, m'explica cada votació i es para la reunió si hi ha alguna cosa que no entenc. D'això se'n diu "accessibilitat cognitiva" i encara ha de millorar molt, tant a l'IMPD com a la societat en general.

Aquest és un dels punts que tindrà el meu nou programa. Em torno a presentar perquè encara queden moltes coses per fer com, per exemple, protegir les feines en empreses ordinàries, donar a conèixer els talents de les persones en situació de discapacitat intel·lectual, treballar per l'accessibilitat en el vot, seguir lluitant contra les discriminacions, etc.

Vull tornar a presentar-me a les eleccions de l'IMPD per seguir reivindicant els nostres drets. En temps de coronavirus tenim el gran risc de veure com anem perdent drets. I això no ho podem permetre perquè ens ha costat molt arribar fins aquí.

Per un futur millor, sempre endavant.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article