La Gala més IN: integració, inclusió i interpretació


Per sisè any consecutiu, Fundació Grupo SIFU celebrarà la seva habitual Gala més IN en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona i enguany i per primera vegada la celebrarà a més a més al Caixaforum de Sevilla i al Teatre Real de Madrid en els mesos de setembre i octubre respectivament.

Enguany, tan especial per a tots per tants motius, Fundació Grupo SIFU ha triplicat els seus esforços per donar visibilitat als artistes amb diversitat funcional. La Gala més IN, és un esdeveniment de referència en art inclusiu a Europa, i té com a objectiu posar en valor i donar visibilitat la professionalitat, el talent i el potencial dels artistes amb diversitat funcional.

La Gala més IN és la gala de la integració, la inclusió i la interpretació, on artistes amb discapacitat, tenen l'oportunitat d'actuar en escenaris tan emblemàtics com els ja citats per a demostrar que l'art no entén de límits i sí de capacitats diferents. L'última edició de la Gala més IN es va celebrar a Barcelona amb un rotund èxit de públic, completant l'aforament de més de 2.000 persones del Gran Teatre Liceu, i multiplicant la seva visibilitat en els mitjans de comunicació i en xarxes socials.

La pandèmia va canviar els plans, ja que segons el full de ruta traçat estava previst que la gala creixés i que, a més de celebrar-se a Barcelona, ho fes també en el Teatre Real de Madrid. El debut a Madrid va haver de posposar-se i des de Fundació Grupo SIFU vam entendre que aquesta aturada obligada era una gran oportunitat que havíem de convertir en un nou impuls tan aviat es recuperés la normalitat, i així ha estat, la Gala més IN, en la seva sisena edició, com ja hem dit, se celebrarà també a Sevilla i Madrid.

Així, enguany els artistes de la Gala més IN pujaran als escenaris del Caixaforum a Sevilla, el proper 21 de setembre, del Teatre Real a Madrid, el 18 d'octubre, i la clausura tindrà lloc el 29 de novembre en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Un any més, la gala oferirà un espectacle 100% inclusiu amb actuacions originals produïdes especialment per a les gales d'aquesta edició. Artistes com l'Andrea Zamora, a qui la discapacitat visual no li ha impedit fer un tàndem únic amb el piano; Eric Díaz o Antonio Belmonte, que malgrat ser diagnosticats amb TEA (Trastorn de l'Espectre Autista) han aconseguit ser virtuosos del violoncel i el contrabaix, respectivament; Cornel Hrisca, bateria que versiona els clàssics del rock and roll tot i haver nascut sense avantbraços; o Rubén Roldán, que gaudeix i fa gaudir del Parkour superant la falta d'una de les seves extremitats, són alguns dels protagonistes que, en aquesta ocasió, ompliran d'art els escenaris de la Gala més IN.

En les cinc edicions precedents d’aquest esdeveniment hem comprovat que l'art és un poderós instrument per a la integració, i l'evidenciem cada dia gràcies a la formació continuada i al suport que prestem als beneficiaris del programa de beques artístiques SuperArte. Tot això ens impulsa a treballar i redoblar esforços perquè aquest esdeveniment creixi en cada edició i multipliqui el seu impacte en la societat.

Per a Fundació Grupo SIFU produir i celebrar la Gala més IN és un privilegi i una gran responsabilitat, perquè comptem amb la implicació i participació de gairebé 100 artistes, amb i sense diversitat funcional, que treballen junts per a visibilitzar que la diversitat funcional no té per què frenar el desenvolupament artístic i professional de les persones, i que l'art inclusiu és una eina eficaç i necessària per a la integració de les persones amb discapacitat i amb especials dificultats d'inserció.

És important destacar que gaudir de la Gala més IN suposa fer costat als artistes amb diversitat funcional, perquè amb la seva assistència, el públic, en qualsevol ciutat, contribuirà a donar suport al programa de beques artístiques SuperArte, un projecte que promou el desenvolupament artístic de les persones amb discapacitat com a via per a la integració brindant-los noves oportunitats laborals a través d'un projecte professional i formatiu en l'àmbit artístic i cultural.

Fundació Grupo SIFU espera que novament la societat es bolqui en aquest gran esdeveniment artístic 100% inclusiu i assoleixi nous rècords tant de participació com de qualitat i repercussió, com en cadascuna de les edicions que precedeixen a aquesta 6a edició de la Gala més IN.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article