Afganistan: no és país per a dones


Amb el retorn dels talibans, l'Afganistan s'ha convertit en el país menys segur del món per a les dones. Les dones allí no poden sortir soles de casa, són obligades a casar-se sense dret a triar la seva parella i, a més, no tenen accés a la sanitat bàsica.

Les dones han de tenir dret a sortir soles de casa perquè cada persona és diferent i ha de poder anar a fer coses i no estar tancada a casa sempre. No és lògic que se les obligui a casar-se sense poder triar la seva parella, totes les dones han de tenir el dret a triar si volen casar-se i amb qui fer-ho.Les dones, com els homes, tenen el dret d'anar a l'hospitalquan ho necessitin i que els donin la facilitat d'obtenir els medicaments necessaris.

A més, les dones són discriminades quan no els deixen pintar-se les ungles o vestir-se amb colors. Això a l'Afganistan està prohibit i si s'incompleix són assotades públicament com a càstig.

En defensa de les dones

Jo crec que això caldria portar-ho a l'ONU perquè així podran ajudar a aquesta gent de l'Afganistan. Hi ha gent activista que defensa els drets de les dones que també podria lluitar per aquesta causa.Espanya té el deure de defensar la gent d'Afganistan de l'incompliment dels drets, també ha d'ajudar les dones, nens i nenes. Cal salvar la gent que fuig de l'Afganistan lluitant pels seus drets.

El 2021 l'Afganistan ha estat envaït pel govern Talibà, i són ells els que han prohibit drets bàsics de les dones com el de vestir-se amb llibertat, pintar-se les ungles o estudiar el mateix que els homes.

Tant els homes com les dones han de tenir el mateix dret a estudiar i poder estudiar el mateix. Com les persones en situació de discapacitat, tots tenim els mateixos drets i no acceptem que ens discriminin per capacitats o sexe.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article