#TransformacióFeminista cada dia


Els darrers anys, però molt especialment des que tinc l'honor d'ocupar la presidència de l'Institut Català de les Dones, molta gent em pregunta com ho podem fer perquè la #Transformaciófeminista sigui una realitat.

Els darrers vint anys hem vist com ha crescut la mobilització feminista, com les feministes hem utilitzat les xarxes socials per ampliar el nostre públic, saltant-nos les limitacions dels mitjans convencionals i com augmentava el compromís dels governs amb les polítiques feministes. Per primer cop, al Govern de Catalunya hi ha una Conselleria d'Igualtat i Feministes, posant aquestes polítiques en el mateix rang que l'educació, l'economia o les polítiques socials.

Aquesta és una victòria col·lectiva del moviment feminista que, malgrat la campanya de ridiculització i desacreditació d'aquells que no volen perdre privilegis, ha situat en el centre de l'agenda pública la lluita contra les desigualtats de gènere. Cada cop més dones (i homes) es reconeixen feministes, i cada cop més persones estan compromeses no només a dir-se feministes, sinó a treballar per l'exercici dels drets de les dones, l'equitat i la igualtat d'oportunitats.

Les dones volem viure vides “normals”: cobrar el mateix que els homes, tenir temps per nosaltres, no pagar impostos de luxe per productes que fem servir mensualment al llarg de tota la nostra vida reproductiva, no canviar els nostres trajectes, ser reconegudes o participar com els homes als espais de representació, poder i decisió.

No volem ser víctimes, ni tenir més drets que ningú, només volem viure vides lliures, igualitàries i sense violències. En resum, volem els mateixos drets i les mateixes oportunitats que els homes. Això és la #Transformaciófeminista.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article