L’empoderament del gos


Anem tant de bòlit que ens és molt difícil poder parar-nos a observar i pensar en el nostre entorn, sobre nosaltres mateixos i, per descomptat, sobre els nostres gossos...

Molt sovint, en la convivència amb els nostres gossos cometem errors fruit de creences culturals ja desfasades i caducades, bé perquè no ens organitzem bé el dia, bé perquè tenim falta de temps, bé perquè la parella o els fills no hi volen col·laborar, etc. per múltiples raons, però sempre hi ha condicionants que afecten el desenvolupament del gos com a espècie i com a individu. I, per tant, a la seva capacitat d'empoderament.

Veient això, no és d'estranyar que avui dia la immensa majoria dels gossos tinguin dificultats de comportament, sobretot a l'hora de sortir al carrer, relacionar-se amb altres gossos i anar pel carrer amb seguretat.

En el nostre dia a dia amb el nostre company caní, ens han d'acompanyar les paraules: família, educació, confiança, llibertat, equilibri, silenci, observació, emocions, deixar fer i ser, acompanyament, company, empatia, respecte... Han de ser les que ens guiïn en el camí cap a l'autonomia i l'empoderament del nostre company, cap a una vida i relació amb el nostre gos més plena i feliç.

Un bon procés d'empoderament vol dir que hi ha tot un procediment darrere per tal d’anar avançant cap a l'objectiu d'una major autonomia i desenvolupament de criteri propi a l'hora de prendre decisions en el dia a dia, que cada cop siguin decisions millor pensades i escollides que permetin cometre els menys errors possibles i aprendre dels mateixos, i que al mateix temps afavoreixi una millor relació i els vincles familiars, tot permeten al gos trobar el seu espai dintre de la família i cada cop ampliant el seu grau de maduresa mental.

Un gos més empoderat, que pugui triar i decidir què fer a l'hora de conèixer un altre gos, a l'hora d'escollir on vol descansar en qualsevol moment del dia, que pugui escollir què i quan vol mossegar per alleugerir tensions i desestressar-se una mica o pel simple pel plaer de mastegar, que pugui escollir i decidir en quin moment vol establir contacte físic amb nosaltres... Tot això són aspectes que hem de tenir en compte a l'hora de millorar la qualitat de vida del nostre company, i en especial per la seva salut mental.

Fomentar a través d'un bon acompanyament l'empoderament del nostre company, no només l'ajudarà amb ell a sentir-se millor amb si mateix, sinó que nosaltres estarem més a prop de poder conèixer amb més profunditat un ésser tan extraordinari que habita el planeta Terra com és el gos, i que tenim la immensa sort de poder conviure amb ell.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article