Vàlua: conjunt de qualitats que fa que valgui


Ara fa uns dies que vaig tenir la sort de poder presentar, com a copresident, la 1a jornada de Sabadell amb Vàlua, però explicaré breument com arribem fins aquí.

La plataforma Vàlua agrupa a una gran part de les entitats del Tercer Sector a la ciutat de Sabadell que des de fa uns quants anys porten a terme actuacions, serveis i projectes a la ciutat.

Conjuntament amb l'Ajuntament i amb voluntat de millorar les situacions de les persones vam començar a reunir-nos, a comentar aspectes diferents amb mirades comunes, a comentar aspectes comuns amb mirades diferents, a enriquir-nos les unes de les altres i a generar espais de diàleg i de construcció. Van passar uns quants anys i continuàvem amb la voluntat d'aconseguir que les missions i els objectius de les entitats del Tercer Sector a Sabadell fossin un èxit i per això calia comptar amb el suport de l'empresa privada, amb el coneixement de la ciutadania i molt important amb la complicitat de l'administració pública.

Cal reconèixer que en un moment com aquest, i després d'una situació excepcional com ha estat la pandèmia encara cal amb més potència la corresponsabilitat, l'enteniment i la constància, que hem pogut demostrar moltes entitats en els diferents territoris on estem i en aquest cas com ha estat a la ciutat de Sabadell.

Però, fins quan? La situació actual ens diu (extret de la recollida de dades de les entitats de Vàlua) que a Sabadell s'han atès a 56.486 persones (55% dones) que suposa un increment del 4,6% en referència a l'any anterior i, en canvi, s'ha hagut de fer amb un 6% menys de persones treballadores, un 7% menys de persones sòcies i prop de l'1% menys de persones voluntàries. En un moment en què el que es pretén és impactar sobre la societat per a reduir les desigualtats i promoure situacions d'equitat i millora, tenim la possibilitat de dubtar?, d'entrar en simbolismes que portin a reunions i reunions per poder decidir com portar a terme una acció?

És cert, quan les entitats ens agrupem i intentem funcionar conjuntament podem crear lobby, però com a les jornades que abans comentava ja es va dir, un lobby positiu, perquè els interessos que les entitats tenim giren entorn de les persones que atenem. Ha de ser, per tant, una oportunitat de sumar, especialment amb les administracions que ens permeti fer incidència i arribar allà on les persones que ens envolten ho necessiten, de forma conjunta, de forma rigorosa i professional i especialment de forma corresponsable.

Volem treballar plegades, volem millorar la nostra societat i volem fer-ho conjuntament amb aquelles persones que tenen, temporalment, perquè els seus càrrecs polítics així ho determinen, l'obligació de tenir la mirada posada en aquesta millora.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article