Positivisme a la sopa


Sembla que últimament ha agafat força una tendència de positivisme que es troba a tot arreu, a les frases de les agendes, als anuncis de televisió, a les tasses amb les quals esmorzes, als panells de les parades del bus, etc. i ens ofereixen un missatge força clar: “tot anirà bé”.

A priori sembla una bona idea tenir aquesta predisposició i començar pensant que realment el nostre dia serà agradable. De fet, aquesta línia de pensament es basa en això, en oferir un pensament positiu que, d’alguna manera, atregui el que desitgem i allunyi el malestar o les sensacions desagradables. Fins a quin punt pot aconseguir aquest efecte?

Probablement, hi haurà gent que li funcioni obtenir i repetir aquests tipus de missatges positius i l’ajudin a treure un somriure. No obstant això, també hi haurà persones que no estiguin d’acord amb aquest tipus d’afirmacions i que les considerin en desacord a les seves circumstàncies. Nosaltres oferirem la nostra visió.

Considerem que l’inici de tots aquests missatges o pensaments apareix conjuntament amb una situació d’incertesa per no controlar el que passarà. Davant aquest dubte, de no saber com anirà el dia, l’examen, les classes, la feina, una revisió mèdica, etc. és fantàstic pensar que tot sortirà bé, sempre que sigui sense enganyar-nos i posant consciència que aquesta és només una de totes les possibilitats que existeixen. Posem un exemple: Tenim una entrevista de feina. No sabem com anirà, però si hem de decidir per una opció preferim que ens agafin, no?

Ara bé, l’atzar no és l’única variable dins d’aquesta situació, igual que el nostre pensament no prendrà la decisió. Tot i això, nosaltres podem efectuar accions que ens encaminin cap als nostres objectius. Continuant amb l’exemple, podem preparar-nos l’entrevista, informar-nos sobre l’empresa i cuidar la imatge personal, per tal d’augmentar les possibilitats que ens agafin.

No obstant això, no existeix una recepta màgica per aconseguir tot el que volem, i malgrat que ens podem esforçar molt, dirigint tant pensaments com accions cap allà, hi ha vegades que les coses no surten bé. Hi ha coses que surten malament o com no esperàvem i, en aquests moments, hem d’acceptar el que estem vivint. Existeixen moments desagradables també a les nostres vides i és important saber-ho i prendre consciència, ja que aquest fet ens ajudarà a entendre la situació, acceptar-la i arribar a sostenir-la.

Per tant, podem pensar que tot serà fantàstic, però hem d’admetre que aquesta possibilitat no és l’única que existeix i, encara que ho emprenem amb esforç i dedicació, autoenganyar-se mantenint un pensament utòpic, pot provocar-nos més un problema que una solució.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article