21 de març: La síndrome de Down i la poesia, protagonistes


En el nostre calendari habitual i segons la importància que li vulguem donar, tenim un dia marcat en vermell per al col·lectiu Down. Aquest dia en concret és el 21 de març.

S’augura una jornada propícia i al mateix temps beneficiosa amb actes i esdeveniments per a l’ocasió, per a recordar-li al món que totes les persones amb síndrome de Down també tenim el nostre espai en la mateixa societat, que és de tots.

Ara és el nostre moment. Pot sonar reivindicatiu, però és tan real com la vida mateixa que entre tots fem que el nostre dia a dia sigui un motiu més per a despertar amb ganes de lluitar pels nostres reptes.

Demostrar a tot aquell que ens envolta, fer-li veure que ens valem igual que els altres, que podem estimar i ser estimats com qualsevol parella. Però el més important és relacionar-nos amb els nostres semblants i familiars com a persones que som.

Parla’m en vers. També cal esmentar que aquest mateix dia és també el de la poesia, amb la qual ens deixem portar per aquesta màgia que ens transmet qualsevol escrit o bé ressenya en sintonia de vers.

Els poetes de la nostra revista tenen també el seu lloc i el seu moment en aquest dia. Com ha fet l’autora Bea Ruiz amb la publicació del seu últim llibre de poemes, un portal a la fantasia.

Igual que serà també protagonista d’un esdeveniment per a la Institució de les Lletres Catalanes, Jordi Riu, actual cap de redacció d’Èxit21, que en el Dia Mundial de la Poesia llegirà un poema de Francesc Vicent Garcia al hall del CCCB de la ciutat comtal.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article