Ets voluntari?


És una molt bona notícia constatar que el voluntariat és viu. El 2011 és l'Any Internacional del Voluntariat i això ens hauria de fer reflexionar a tots sobre la nostra participació i sensibilització en aquest tema. Sembla que hauria de ser una inquietud innata de qualsevol persona, però recordar-se dels altres i dedicar part del nostre temps a ells suposa un esforç moltes vegades difícil de combinar en el nostre dia a dia.

Per sort, ser voluntari és una realitat que està traspassant les inquietuds individuals, els plans de responsabilitat social corporativa de moltes empreses comencen a incorporar programes de voluntariat corporatiu. És cert que a Espanya encara és molt embrionari, però és fantàstic veure que existeix l'interès i la il·lusió per entendre que ajudar els altres és gratificant per a tots.

Des de Miaportacion.org també podem parlar de voluntaris, de persones que busquen ajudar d'alguna manera a d'altres persones necessitades. Pot ser una ajuda oferint part del seu temps, o mitjançant una aportació econòmica, material o professional. En qualsevol cas, aquestes necessitats reals i concretes provenen d'entitats socials que treballen pels més desfavorits. L'usuari que fa l'aportació se sensibilitza amb la necessitat real d'una persona: és la mare del Noa que necessita algú que cuidi del seu fill mentre ella atén a classes de castellà, és la Conchita que necessita rebre un tractament odontològic o és l'Eva i les seves filles que necessiten una ajuda econòmica per poder passar uns dies de Nadal juntes.

Els voluntaris que entren a Miaportacion.org són persones inquietes a nivell social, joves i no tan joves, que busquen escollir en un únic web el tipus d'ajuda que volen oferir. Hi ha gent amb inquietud social que no té temps per fer voluntariat però que pot fer una petita aportació econòmica. La quantitat la marca cada usuari. Es pot ajudar des d'1 euro fins a cobrir el total de la necessitat. L'important és recordar-se d'ajudar.

Hi ha d'altres usuaris als què els agrada més implicar-se amb la necessitat i prefereixen oferir una mica del seu temps per a solucionar una necessitat concreta. El compromís depèn de la disponibilitat. Per això, Miaportacion.org pretén donar a conèixer tant necessitats molt puntuals com ajudar a menjar a una persona gran un dissabte al migdia com acompanyar a un malalt discapacitat i convertir-se en el seu amic de referència. També hi ha gent que té una nevera o un sofà que ja no utilitza i el satisfà saber que aquest material el podrà aprofitar una família que sí que ho necessita.

Miaportacion.org també recull la informació d'aquestes donacions i les posa a disposició de les entitats amb les quals col·labora. En qualsevol cas, és il·lusionant veure que hi ha tantes persones generoses que saben compartir amb d'altres necessitades. Això és pensar i actuar pels altres, t'hi apuntes?

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article