Noves formes de compartir


Estava llegint una entrevista a Isaac Mao (filòsof i emprenedor, hacker i pare del "sharisme") que m'ha fet reflexionar i escriure sobre la força del verb compartir. Ell parla de la intel·ligència col·lectiva i d'establir xarxes de col·laboració que permetin buscar solucions entre tots. L'autoria no és l'important, es tracta de potenciar la capacitat de compartir idees gràcies a la tecnologia.

Compartir idees és una magnífica forma de treballar. És el brainstorming propi del treball en una agència de publicitat, que permet que les idees exposades en grup vagin creixent, canviant, progressant fins a arribar a aquesta idea que saps que és la bona. En realitat, és un procés creatiu vàlid per a qualsevol sector.

Compartir és també el que dia a dia volem provocar des de Miaportacion.org de moltes maneres diferents. Compartim idees i experiències amb cada entitat social nova que coneixem per trobar formes de col·laboració comunes. Compartim necessitats de les entitats socials amb les quals col·laborem amb usuaris que estan disposats a donar. Ells també estan compartint el seu temps oferint-se com a voluntaris, o compartint una aportació econòmica, o compartint algun objecte que ja no necessiten i que una altra persona puguin necessitar.

Internet i les xarxes socials són per Miaportación una llançadora tecnològica que ens ajuden a potenciar qualsevol idea, història o necessitat. Parlant d'històries, aquest és un altre tema que em sembla importantíssim compartir. Cadascuna de les necessitats que tenim en Miaportación és una necessitat concreta i real d'una persona necessitada. Hem de respectar al màxim la seva intimitat però al mateix temps intentem personalitzar o situar mínimament cada cas. Com tractar cada un d'aquests casos és un tema molt delicat i així ho volem contemplar des Miaportación, però també em pogut comprovar que quan descrius amb molta cura una situació és més fàcil convidar a actuar. En el nostre projecte és gratificant poder compartir aquestes històries, saber que has ajudat algú que no coneixies i poder intuir d'alguna manera el seu somriure amb una foto, un dibuix, una carta, un "gràcies" compartit.

Miaportacion.org va néixer perquè crèiem en el potencial d'Internet i les xarxes socials. Creiem en la seva capacitat d'establir xarxes de col·laboració entre persones també des d'un punt de vista social. Des Miaportacion.org convidem a compartir amb una perspectiva solidària.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article